To je to što me zanima!

Zagrljeni na dnu mora: Izvukli iz mora još 70 tijela imigranata

Papa Franjo je tijekom nedjeljnog angelusa ponovno podsjetio na tragediju i kazao kako je na otok Lampedusu uputio svoga izaslanika monsignora Konrada Krajewskog
Vidi originalni članak

Ronioci su u nedjelju iz mora izvukli još 70 leševa tako da sada ima službeno 181 poginuo u tragediji koja je pogodila imigrante na putu iz Afrike u Italiju kada je njihovo plovilo potonulo u četvrtak pokraj otoka Lampeduse.

Nastavljeno je traganje za poginulima nakon nekoliko dana nevremena i nemogućnosti roniocima da tragaju za nestalima od ukupno 518 izbjeglica koliko ih se nalazilo na plovilu u trenutku brodoloma. Tragediju je preživjelo samo 155 imigranata. Spasilačke ekipe kažu da se plovilo nalazi na dubini od oko 50 metara i da se tijela imigranata naziru. Neki parovi su zagrljeni dočekali smrt u potonulom plovilu.

"My baby… finish", sa suzama u očima priča imigrant iz Eritreje. Drugi 30-godišnjak kaže plačući kako su krenuli plovilom iz Libije, on i njegova obitelj, odnosno žena i dijete. Ostao je sam. Njegova obitelj je "khalas", gotova.

Papa Franjo je tijekom nedjeljnog angelusa ponovno podsjetio na tragediju i kazao kako je na otok Lampedusu uputio svoga izaslanika monsignora Konrada Krajewskog.

"Molimo se za sve u tišini, za tu našu braću i sestre, žene, muškarce, djecu. Prepustimo srce plaču, molimo se u tišini", kazao je Papa Franjo u današnjoj molitvi angelusa.U srijedu bi na otok Lampedusu trebao stići i predsjednik Europske komisije Barosso. O toj tragediji i sprječavanju novih, trebalo bi se raspravljati 24. listopada na sastanku na vrhu EU u Bruxellesu.  

>>> Medvjedići na malim bijelim lijesovima... Sanjali bolji život

Idi na 24sata

Komentari 7

  • boki 87 06.10.2013.

    Bože spasi ovaj svijet.

  • rewe04 06.10.2013.

    licemjerje ?? licemjeri ste jedino vi komentatori. jedan pita zašto ne pošalju trajekt, drugi traži normalan prijevoz za njih. kada vam bosanci dođu raditi na građevinu svi komentatori su na stražnjim nogama i reže. dvostruka mjerila su igri, nemojte prosipati lažnu susću, strašo0 je to što se desila alo oni su išli jesti VAŠ kruh i uzeti VAŠA RADNA MJESTA. ako mislite da se to zbiva tamo negdje nekome drugome daleko od vas u krivu ste......

  • tomas9d 06.10.2013.

    Koje licemerje. Gde su bili svi ti ljudi da im organiziraju normalan prijevoz a ne da koritste ovaj brod za koji se je odmah znalo da nije sposoban da ih doveze do Italije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare