Obavijesti

News

Komentari 7

Zagrljeni na dnu mora: Izvukli iz mora još 70 tijela imigranata

Zagrljeni na dnu mora: Izvukli iz mora još 70 tijela imigranata
1

Papa Franjo je tijekom nedjeljnog angelusa ponovno podsjetio na tragediju i kazao kako je na otok Lampedusu uputio svoga izaslanika monsignora Konrada Krajewskog

VIDEO

Ronioci su u nedjelju iz mora izvukli još 70 leševa tako da sada ima službeno 181 poginuo u tragediji koja je pogodila imigrante na putu iz Afrike u Italiju kada je njihovo plovilo potonulo u četvrtak pokraj otoka Lampeduse.

Nastavljeno je traganje za poginulima nakon nekoliko dana nevremena i nemogućnosti roniocima da tragaju za nestalima od ukupno 518 izbjeglica koliko ih se nalazilo na plovilu u trenutku brodoloma. Tragediju je preživjelo samo 155 imigranata. Spasilačke ekipe kažu da se plovilo nalazi na dubini od oko 50 metara i da se tijela imigranata naziru. Neki parovi su zagrljeni dočekali smrt u potonulom plovilu.

"My baby… finish", sa suzama u očima priča imigrant iz Eritreje. Drugi 30-godišnjak kaže plačući kako su krenuli plovilom iz Libije, on i njegova obitelj, odnosno žena i dijete. Ostao je sam. Njegova obitelj je "khalas", gotova.

Papa Franjo je tijekom nedjeljnog angelusa ponovno podsjetio na tragediju i kazao kako je na otok Lampedusu uputio svoga izaslanika monsignora Konrada Krajewskog.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Molimo se za sve u tišini, za tu našu braću i sestre, žene, muškarce, djecu. Prepustimo srce plaču, molimo se u tišini", kazao je Papa Franjo u današnjoj molitvi angelusa.U srijedu bi na otok Lampedusu trebao stići i predsjednik Europske komisije Barosso. O toj tragediji i sprječavanju novih, trebalo bi se raspravljati 24. listopada na sastanku na vrhu EU u Bruxellesu.  

>>> Medvjedići na malim bijelim lijesovima... Sanjali bolji život

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a