To je to što me zanima!

Zahvalio heroini Mirni: 'Samo sam potonuo. Ona me spasila'

Josip Šimić neizmjerno je zahvalan mladoj Mirni Mrčela koja je skočila u hladnu vodu i pomogla mu da otvori vrata i izađe na krov automobila i pričeka vatrogasce.
Vidi originalni članak

Nitko ne očekuje jezero u središtu grada. Nisam vozio brzo, ali je bio mrak, padala je kiša, a od odbljeska uopće ne vidite vodu. Kasnije sam vidio da je bila traka, ali ona je bila nisko, uopće je nisam vidio. Probao sam natrag, ali auto se ugasio. Probao sam otvoriti vrata, ali ih je elektronika blokirala. Uhvatila me panika – ispričao nam je Josip Šimić (43) nemili događaj u noći na subotu.

POGLEDAJTE VIDEO: Mirna mu je pomogla

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

On je jedan od četiri vozača koji je zaglavio u vodenoj stihiji u podvožnjaku Miramarska u Zagrebu. Neizmjerno je zahvalan mladoj Mirni Mrčela koja je skočila u hladnu vodu i pomogla mu da otvori vrata i izađe na krov automobila i pričeka vatrogasce.

ZAGREBAČKA HEROINA Mirna je spasila čovjeka koji je tonuo u Miramarskoj: 'Isplivala sam s njegovom protezom'

Kako su prednja vrata bila blokirana, probao sam otvortii zadnja i spustiti sjedalo kako bi izašao. Samo sam vidio da automobil pluta. Ja uopće nisam ušao toliko duboko u vodu, nego je ona podignula svojom snagom automobil i samo sam plutao. U tom trenutku je djevojka došla, povukla prednja vrata izvana i ona su se otvorila. Krenuo sam van, ali onda mi je ispala proteza za nogu – prepričava nam Josip.

Mirna je iznijela protez van, a on se popeo na krov automobila i pričekao vatrogasce koji su ga izvukli van. Sretan je što je živ, ali ne zna hoće li uspjeti popraviti automobil. Kako je osoba s invaliditetom, automobil je prilagođen za ručne komande. Elektronski sklopovi su uništeni, kaže nam.

Josip je otac djevojčice i dječaka od 10 i 13 godina. Zbog bolesti je prije tri godine izgubio nogu. Po njega je došla supruga Vladimira koja je također u šoku kada ju je policija nazvala i rekla što se dogodila suprugu.

 

Idi na 24sata

Komentari 45

  • Arty51 26.07.2020.

    Bravo Mirna, svaka čast. Josip neodoljivo podsjeća na Trevora iz GTA5.

  • bolnaistina 25.07.2020.

    To da nisi vidio vodu pričaj djeci u jaslicama, već bilo je ono, ma nije to ništa.

  • purger u 25.07.2020.

    Puci svaka čast,a tebi Josipe veliki minus, zbog gluposti koje si napravil...

Komentiraj...
Vidi sve komentare