To je to što me zanima!

Zaposleni u zdravstvu, socijali i obrazovanju ipak će se morati cijepiti? Odluka prije jeseni

Ostalo je još nejasno kako će se ovo pravilo zakonski regulirati i kakve će biti sankcije za one koji se ne žele cijepiti, a cijepljenje postane obavezno
Vidi originalni članak

Zaposleni u zdravstvu, socijalnoj skrbi i obrazovanju neće moći izbjeći jednu od dvije opcije - ili obavezno cijepljenje ili uvođenje covid potvrda u ta tri resora. Jedna od te dvije mjere bit će, javlja Jutarnji, vjerojatno uvedena i prije jeseni.

- To je jedini logični sljedeći korak nakon što se odlučilo da se u privatnom sektoru potpore vežu uz broj cijepljenih radnika. A što će na kraju biti odlučeno, ovisi o kompleksnosti zakonskih rješenja - pojašnjava sugovornik Jutarnjeg.

Ostalo je još nejasno kako će se ovo pravilo zakonski regulirati i kakve će biti sankcije za one koji se ne žele cijepiti, a cijepljenje postane obavezno za zaposlene u zdravstvu, socijalnoj skrbi i obrazovanju.

OBALA NIJE U ZELENOM Pavić Šimetin: Ovo je prvi znak za uzbunu, Hrvatska bi opet mogla uskoro biti u crvenom

Vlada će ovime ujedno obaveznim cijepljenjem obuhvatiti veliki broj ljudi, oko 180.000 zaposlenih u tim sektorima, plu oni iz privatnog sektora, koji će radi potpora u srpnju morati biti cijepljeni. Naime, u sektoru zdravstva zaposleno je oko 70.000 ljudi, u obrazovanju, znanosti i visokom školstvu njih 90.000, a u socijalnoj skrbi oko 20.000 ljudi.

U privatnom sektoru je između 70.000 i 90.000 radnika koji bi mogli za srpanj primiti potporu od 4000 kuna. 

Idi na 24sata

Komentari 463

  • 18.07.2021.

    Veleizdajnik, Radovan Karadžić u mlađim danima slika i prilika.

  • Mother phoque 16.07.2021.

    Ovakovi članci su savršeni za antivakserske orgije. Ajmooooo u glas: "NeČu i gotovo!!!!!"

  • al pacino 16.07.2021.

    Plenki ti cijepi svog veliko srbskog agresora pupia a nas ostavi na miri i prestani sa prijetnjima i pazi na izbore

Komentiraj...
Vidi sve komentare