To je to što me zanima!

"Zašto bi ovo učinila? Ovakav scenarij je rezultat osvete..."

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Istraga će pokazati je li majka zaista namjerno sletila u jezero i ubila sebe i dijete. Ako je to točno psiholozi objašnjavaju što joj se događalo i u kakvom je stanju bila
Vidi originalni članak

Istraga će pokazati je li majka zaista autom namjerno sletila u jezero i ubila sebe i dijete. Ako je to točno psiholozi objašnjavaju što joj se događalo i u kakvom je stanju bila. Psiholog Mijo Milas u potpunom je šoku.

POGLEDAJTE VIDEO: Glasnogovornik PU Međimurske

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Kao čovjeka silno me pogađaju te crne vijesti. Sad samo promijenim program - govori Milas. Ipak, kratko nam daje svoje stručno mišljenje napominjući, kao i ostali naši sugovornici, da o slučaju može govoriti samo načelno, jer pravu istinu otkrit će tek istraga. Milas se osvrće na pismo na Facebooku .

Vapaj za pomoć

- Vidi se da je sročeno u vrlo smirenom stanju. Stilski je to lijepo napisano. Uzmemo li u obzir da je ubojstvo uvijek okrenuto prema životu, ta poruka zapravo je bila vapaj za pomoć . Bila je sužene svijesti i išla je prema samo jednom cilju. Ništa drugo nije vidjela - govori Milas i dodaje:

“Ona je zrela žena, ali to dijete nije krivo”.

I psihologinja Aleksandra Mindoljević Drakulić odgovara generalno jer obitelj ne poznaje.

- Neke teorije koje objašnjavaju suicidalnost govore o tome da je suicid zapravo prikriveni homicid, odnosno da se nitko ne ubija sam ako nije poželio prije ubiti nekog drugog. Dakle, želja da ubije često je u uskoj vezi sa željom da se bude ubijen - kaže Mindoljević Drakulić dodajući kako okidač mogu biti obiteljski problemi. Ako su oni još povezani s ranim iskustvom iz djetinjstva i genskim čimbenicima, suicidalni rizik je veći.

POGLEDAJTE VIDEO: Pronađeno Patrikovo tijelo

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Odluka iz osvete

Špiro Janović kaže nam kako je kod suicida i homicida u obitelji u podlozi destruktivnog ponašanja najčešće osobna povreda.

- Ponekad osoba u krizi postaje preosjetljiva na traumu, ugrožavanje, ali i gubitak poštovanja te reagira destruktivno. U tom smislu svatko ima svoju ‘točku bez povratka’ - govori Janović.

Moguće da je riječ o kroničnoj depresiji. Oni koji upadnu u duboku fazu mjesecima mogu planirati ovakve odluke. Primjerice, majka odlučuje oduzeti život djetetu ponavljajući rečenicu: 'Ja sam ga rodila', kaže Nebojša Buđanovac koji nije želio ulaziti u konkretan slučaj

Samoubojstvo i ubojstvo su tada obrana od stvarne ili umišljene prijetnje.

- I tada su najčešće žrtve ubojstva članovi najuže obitelji - objašnjava psihijatar ne ulazeći u konkretan slučaj, kao ni Nebojša Buđanova c.

- Ako stanje depresij e traje dugoročno, osobe gube zdrav pogled na svijet. Na ovakav najgori mogući scenarij odlučuju se ili iz osvete ili jer imaju vlastitu projekciju kako stvari izgledaju - kaže Buđanovac.

Na pitanje kako dijete proživi takve traumatične situacije , odgovara:

- Djeca s pet i šest godina imaju veliko povjerenje u svoje roditelje. Mogu možda shvatiti da su u neuobičajenoj situaciji. Ipak, izuzetno su privrženi roditeljima da bi im se odupirali - objašnjava dodajući kako je obitelji preminulih, nakon ovakvih tragičnih situacija, nužno osigurati psihološku pomoć.

Idi na 24sata

Komentari 403

  • BiserkaEx Bokor 11.07.2015.

    svi su pametni sada kada ih više nema zašto nitko nije reagirao nešto se moralo vidjeti na toj ženi da pati svi su psihijatri pametni i oni znaju što se događalo u duši te mlade i lijepe žene moš misliti pojma nemaju i nikad neće znati žalosno da kada netko napravi suicid nitko ne odgovara koji su ostali živi jer nitko neće dići ruku na sebe bez razloga i to će se zato događati dok god nitko za to ne odgovara šteta da su dva mlada bića prestala živjeti zbog nekoga daj bože da su sada s anđelima i sretni kada nisu mogli biti na zemlji

  • fredaster 11.07.2015.

    muza na posmatranje!

  • FigliDi Luppi 11.07.2015.

    Ova zena ima srece sto je mrtva jer da nije trebalo bi je Platonski zatvoriti ( Alegorija Pecine) jer glupaci nitko nije dao za pravo koje je slavodobitno uzela u svoje ruke a to je pravo neduznome djetetu uskratiti zivot zbog svojoih losih odabira i ne mogucnosti kontroliranja i donesenja odluka u vlastitome zivotu za koje nije nitko kriv do li ona da se razumijemo ne opravdavam ni postupke muza ( ako su navodi sizofrenicne zene tocni i istiniti ) ali mogla je dijete dati rodacima ,u dom ili bilo sto drugop s njime napraviti osim ovog odvratnog djela egoizma i zbog toga mi se z gnusanjem gadi

Komentiraj...
Vidi sve komentare