Obavijesti

News

Komentari 403

"Zašto bi ovo učinila? Ovakav scenarij je rezultat osvete..."

"Zašto bi ovo učinila? Ovakav scenarij je rezultat osvete..."
6

Istraga će pokazati je li majka zaista namjerno sletila u jezero i ubila sebe i dijete. Ako je to točno psiholozi objašnjavaju što joj se događalo i u kakvom je stanju bila

VIDEO

Istraga će pokazati je li majka zaista autom namjerno sletila u jezero i ubila sebe i dijete. Ako je to točno psiholozi objašnjavaju što joj se događalo i u kakvom je stanju bila. Psiholog Mijo Milas u potpunom je šoku.

POGLEDAJTE VIDEO: Glasnogovornik PU Međimurske

Pokretanje videa...

24sata 00:33

- Kao čovjeka silno me pogađaju te crne vijesti. Sad samo promijenim program - govori Milas. Ipak, kratko nam daje svoje stručno mišljenje napominjući, kao i ostali naši sugovornici, da o slučaju može govoriti samo načelno, jer pravu istinu otkrit će tek istraga. Milas se osvrće na pismo na Facebooku .

Vapaj za pomoć

- Vidi se da je sročeno u vrlo smirenom stanju. Stilski je to lijepo napisano. Uzmemo li u obzir da je ubojstvo uvijek okrenuto prema životu, ta poruka zapravo je bila vapaj za pomoć . Bila je sužene svijesti i išla je prema samo jednom cilju. Ništa drugo nije vidjela - govori Milas i dodaje:

“Ona je zrela žena, ali to dijete nije krivo”.

I psihologinja Aleksandra Mindoljević Drakulić odgovara generalno jer obitelj ne poznaje.

- Neke teorije koje objašnjavaju suicidalnost govore o tome da je suicid zapravo prikriveni homicid, odnosno da se nitko ne ubija sam ako nije poželio prije ubiti nekog drugog. Dakle, želja da ubije često je u uskoj vezi sa željom da se bude ubijen - kaže Mindoljević Drakulić dodajući kako okidač mogu biti obiteljski problemi. Ako su oni još povezani s ranim iskustvom iz djetinjstva i genskim čimbenicima, suicidalni rizik je veći.

POGLEDAJTE VIDEO: Pronađeno Patrikovo tijelo

Pokretanje videa...

24sata 00:55

Odluka iz osvete

Špiro Janović kaže nam kako je kod suicida i homicida u obitelji u podlozi destruktivnog ponašanja najčešće osobna povreda.

- Ponekad osoba u krizi postaje preosjetljiva na traumu, ugrožavanje, ali i gubitak poštovanja te reagira destruktivno. U tom smislu svatko ima svoju ‘točku bez povratka’ - govori Janović.

Moguće da je riječ o kroničnoj depresiji. Oni koji upadnu u duboku fazu mjesecima mogu planirati ovakve odluke. Primjerice, majka odlučuje oduzeti život djetetu ponavljajući rečenicu: 'Ja sam ga rodila', kaže Nebojša Buđanovac koji nije želio ulaziti u konkretan slučaj

Samoubojstvo i ubojstvo su tada obrana od stvarne ili umišljene prijetnje.

- I tada su najčešće žrtve ubojstva članovi najuže obitelji - objašnjava psihijatar ne ulazeći u konkretan slučaj, kao ni Nebojša Buđanova c.

- Ako stanje depresij e traje dugoročno, osobe gube zdrav pogled na svijet. Na ovakav najgori mogući scenarij odlučuju se ili iz osvete ili jer imaju vlastitu projekciju kako stvari izgledaju - kaže Buđanovac.

Na pitanje kako dijete proživi takve traumatične situacije , odgovara:

- Djeca s pet i šest godina imaju veliko povjerenje u svoje roditelje. Mogu možda shvatiti da su u neuobičajenoj situaciji. Ipak, izuzetno su privrženi roditeljima da bi im se odupirali - objašnjava dodajući kako je obitelji preminulih, nakon ovakvih tragičnih situacija, nužno osigurati psihološku pomoć.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 403
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature