To je to što me zanima!

'Zbog korone sam izgubila pola obitelji u 83 dana. Ima li kraja?'

Pet mjeseci nakon majčine smrti Adriana Mejia je kazala da vjeruje da je njezina obitelj "žrtva manjka informacija". Psiholog joj pomaže da se nosi s tako velikim gubitkom
Vidi originalni članak

Išli smo s pogreba na pogreb. Nismo više znali ima li tome kraja, ispričala Adriana Meija (46), govoreći o svojoj obitelji kojoj je korona u samo 83 dana odnijela živote velikog dijela njene obitelji. 

U lipnju prošle godine preminuo je njezin otac Juan (90) u obiteljskom domu u Mexico Cityju nakon što se od njega oprostilo osmero njegove djece. Dva tjedna kasnije preminula je Adrianina sestra Cecilia (55) koja se počela loše osjećati nakon očevog pogreba. 

NOVI PODACI STOŽERA U Hrvatskoj 2234 novooboljela od korone, preminulo je 29 ljudi

Samo dva kasnije, Adriana je izgubila i brata Juana Carlosa, a kroz dva tjedna ostala je i bez šogora i još jednog brata. 

Početkom listopada preminula joj je i majka Graciela (89), javlja Guardian. 

Ovog tjedna je otkriveno da je broj umrlih u Meksiku puno veći nego je bio u ranijim izvještajima. Mediji navode da je predsjednik  Andrés Manuel López Obrador podcijenio virus i odbijao provoditi mjere te skrivao točan broj umrlih što je dovelo do  katastrofe. Prošli tjedan meksički su dužnosnici priznali da je od Covida umrlo 294 tisuće ljudi.

VIRUS U SLUŽBI POLITIKE Đikić: Prevladaju li interesi iznad zdravlja, opet ćemo imati pune bolnice i zakrčena groblja

Usporedbe radi, U Brazilu je u istom periodu umrlo 310 tisuća ljudi, ali tamo živi 212 milijuna građana, dok ih je u Meksiku 126 milijuna.

Pet mjeseci nakon majčine smrti Adriana Mejia je kazala da vjeruje da je njezina obitelj "žrtva manjka informacija". Psiholog joj pomaže da se nosi s tako velikim gubitkom.

- Izgubila sam većinu obitelji, a li unatoč tome nisam mogla plakati dok mi nije umrla majka, a noćna mora završila. U tom trenutku napokon sam mogla shvatiti sve što se dogodilo - kaže Mejia.  

Idi na 24sata

Komentari 43

  • ispravaknavoda 04.04.2021.

    I sve to podaci tamo nekih dalekih država za koje nitko ne može provjeriti istinitost. Pa da, kako drugačije... ja ne znam ama baš nikog da je umro, a bolesni od gripe su bili mnogi sa mnom skupa i svi normalno preživjeli kao i svaku drugu... a vi, znate li vi nekog?

  • OS98netko 03.04.2021.

    stvari ovako stoje imaju slike i dokazi...ljudi iz istrr idu se testirati u rijeku sve pulske tablice kako bi ista imala najmanji broj zarazenih...tako da logicno da primorsko goranska ima veliki broj zarazenih

  • Littleman 03.04.2021.

    Srećom imate drugu polovicu obitelji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare