To je to što me zanima!

Zbog neprofitnih medija: G. Rusak zove Hasanbegovića

Uvjerena sam da ministru neće biti problem doći na sjednicu. Mi ne možemo ukinuti ministrovu odluku, ali ćemo nakon rasprave donijeti stav - rekla je Rusak
Vidi originalni članak

Predsjednica saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Gordana Rusak sazvala je sjednicu u idući ponedjeljak, a na nju će pozvati ministra kulture Zlatana Hasanbegovića. Razlog tome je što je novi ministar smijenio višečlano Stručno povjerenstvo za neprofitne medije koje djeluje pri Ministarstvu kulture, a Rusak kaže da je o tome doznala iz medija. 

- Uvijek se zalažem za dijalog, uvjerena sam da ministru neće biti problem doći na sjednicu i objasniti nam svoje motive. Mi naravno ne možemo ukinuti ministrovu odluku, ali ćemo nakon rasprave donijeti stav odbora - rekla je Rusak. 

Na pitanje znači li to da se protivi odluci ministra uzvratila je da "ima svoj stav, ali da on nije relevantan".

- Ovo je demokratska procedura i kroz nju ćemo doći do stava odbora - izjavila je Rusak koja kao nezavisna zastupnica djeluje unutar kluba HSLS-a i BUZ-a.. 

Potpredsjednica odbora Sabina Glasovac (SDP) potvrdila je da je išla inicijativa i prema Odboru za medije da se sazove sjednica.

- Prijedlog je da se pozove ministar Hasanbegović kako bi obrazložio odluku kojom je promptno smijenio povjerenstvo bez obrazloženja i evaluacije njihova rada na temelju koje bi to možda i mogao učiniti. Sve je to čudnije kad znamo da u listopadu 2016. ističe mandat povjerenstva i odbori su prava mjesta da progovorimo o toj temi - rekla je. 

Predsjednik odbora za informiranje, informatizaciju i medije Andrija Mikulić (HDZ) kazao je da poziv nije vidio, ali potvrdio je da je o tome razgovarao sa potpredsjednikom odbora Nenadom Stazićem (SDP) te je najavio da će se čuti još u ponedjeljak. 

Mikulić ne vidi razloga da saziva sjednicu, jer navodi, ministar je postupio temeljem zakonskih ovlasti. 

- Kako to da nitko nije dizao buku kad je smijenjen ravnatelj i članovi vijeća HRT-a, a sada se diže buka kada je ministar donio odluku na temelju zakona i nižih akata - rekao je. 

Stazić je kazao da ne namjerava rušiti autoritet predsjednika te je poručio da će "sjednica biti održana na ovaj ili onaj način". 

- Zatražit ću da na sjednicu dođe ministar i obrazloži zašto je smijenio povjerenstvo, odnosno da kaže zašto stručni ministar stručne Vlade ruši stručno povjerenstvo prije isteka mandata - izjavio je Stazić.

Idi na 24sata

Komentari 123

  • homo homini lupus est 19.02.2016.

    Neprofitni mediji...ne vladine udruge koje ruše Vladu...udruge građana koje čine uglavnom "seljačine" željne državne sise...sve to treba u dobrom i demokratskom duhu podržati jer tolerancija je odraz demokracije ali PARE...ni pare im ne treba dati...kada si stvorio udrugu nađi si i financijera jer država NIJE TO!

  • glas naroda_ 31.01.2016.

    Bravo ministre, imate 100 postotnu podršku da od dosadašnjeg ministarstva nekulture napravite ministarstvo kulture koje neće više iz državnog proračuna financirati ove prorežimske lijeve pijavice. Ta haranga koja se vrši na vas najbolji je dokaz koliko ste ispravan čovjek, ustrajte u tome jer narod je uz vas i on to od vas i očekuje, a kao što ste i sami rekli to je sve samo bura u čaši vode koju proizvodi mali broj ljudi, ali vrlo glasnih ljudi zbog svojih uskogrudnih interesa.

  • progresivac 30.01.2016.

    Čestitam novom ministru na reformi kojom se smanjuje trošenje novaca poreznih obveznika. Bravo

Komentiraj...
Vidi sve komentare