Obavijesti

News

Komentari 123

Zbog neprofitnih medija: G. Rusak zove Hasanbegovića

Zbog neprofitnih medija: G. Rusak zove Hasanbegovića
2

Uvjerena sam da ministru neće biti problem doći na sjednicu. Mi ne možemo ukinuti ministrovu odluku, ali ćemo nakon rasprave donijeti stav - rekla je Rusak

VIDEO

Predsjednica saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Gordana Rusak sazvala je sjednicu u idući ponedjeljak, a na nju će pozvati ministra kulture Zlatana Hasanbegovića. Razlog tome je što je novi ministar smijenio višečlano Stručno povjerenstvo za neprofitne medije koje djeluje pri Ministarstvu kulture, a Rusak kaže da je o tome doznala iz medija. 

- Uvijek se zalažem za dijalog, uvjerena sam da ministru neće biti problem doći na sjednicu i objasniti nam svoje motive. Mi naravno ne možemo ukinuti ministrovu odluku, ali ćemo nakon rasprave donijeti stav odbora - rekla je Rusak. 

Na pitanje znači li to da se protivi odluci ministra uzvratila je da "ima svoj stav, ali da on nije relevantan".

- Ovo je demokratska procedura i kroz nju ćemo doći do stava odbora - izjavila je Rusak koja kao nezavisna zastupnica djeluje unutar kluba HSLS-a i BUZ-a.. 

Potpredsjednica odbora Sabina Glasovac (SDP) potvrdila je da je išla inicijativa i prema Odboru za medije da se sazove sjednica.

- Prijedlog je da se pozove ministar Hasanbegović kako bi obrazložio odluku kojom je promptno smijenio povjerenstvo bez obrazloženja i evaluacije njihova rada na temelju koje bi to možda i mogao učiniti. Sve je to čudnije kad znamo da u listopadu 2016. ističe mandat povjerenstva i odbori su prava mjesta da progovorimo o toj temi - rekla je. 

Predsjednik odbora za informiranje, informatizaciju i medije Andrija Mikulić (HDZ) kazao je da poziv nije vidio, ali potvrdio je da je o tome razgovarao sa potpredsjednikom odbora Nenadom Stazićem (SDP) te je najavio da će se čuti još u ponedjeljak. 

Mikulić ne vidi razloga da saziva sjednicu, jer navodi, ministar je postupio temeljem zakonskih ovlasti. 

- Kako to da nitko nije dizao buku kad je smijenjen ravnatelj i članovi vijeća HRT-a, a sada se diže buka kada je ministar donio odluku na temelju zakona i nižih akata - rekao je. 

Stazić je kazao da ne namjerava rušiti autoritet predsjednika te je poručio da će "sjednica biti održana na ovaj ili onaj način". 

- Zatražit ću da na sjednicu dođe ministar i obrazloži zašto je smijenio povjerenstvo, odnosno da kaže zašto stručni ministar stručne Vlade ruši stručno povjerenstvo prije isteka mandata - izjavio je Stazić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...