To je to što me zanima!

Zbog veće plaće? U Skupštinu sa SDP-om pa prešao Bandiću

Zagrebački SDP traži da Povjerenstvo utvrdi postoje li elementi korupcije u postupanju Štefice Mihalić i Milana Bandića te da se utvrdi je li Radenko Tomić potpisao novi ugovor o radu pod boljim financijskim uvjetima.
Vidi originalni članak

Zastupnik SDP-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Radenko Tomić prešao je u stranku Milana Bandića prije nekoliko dana, a Gradska organizacija SDP-a traži da se ispita je li to napravio zbog veće plaće.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić nedavno je izjavio kako je Tomić bio prisiljen potpisati ugovor o radu s 3000 kuna manjom plaćom s kojom ne bi mogao pokriti ni ratu kredita.

Međutim, sada je priča nešto drugačija. Gradska organizacija SDP-a u Zagrebu podnijela je prijavu Povjerenstvu za izradu, provedbu i praćenje programa za suzbijanje korupcije za Grad Zagreb.

Zagrebački SDP od povjerenstva traži da utvrdi je li Radenko Tomić potpisao novi ugovor o radu pod povoljnijim financijskim uvjetima.

U prijavi stoji kako je Tomiću po vraćanju s godišnjeg odmora 7. kolovoza uručen prijedlog izmjene ugovora o radu uz promjenu radnog mjesta. U toj izmjeni smanjen mu je i koeficijent obračuna plaće s 4,5 na 3,0.

Tomić je u to vrijeme još uvijek bio član SDP-a  i odbio je potpisati izmijenjeni ugovor. Njegov poslodavac, Vodoopskrba i odvodnja, je potom izmijenjeni ugovor proslijedila Radničkom vijeću, a to vijeće je 18. kolovoza dalo negativno mišljenje o radu Radenka Tomića.

Tri dana poslije, Radenko Tomić je usmenim putem obavijestio članove Kluba gradskih zastupnika SDP-a kako je dobio otkaz ugovora o radu uz ponudu izmjenjenog ugovora te da zbog toga prekida svoje članstvo u SDP-u, stoji u prijavi.

Dana 23. kolovoza, Radenko Tomić je i službeno prekinuo svoje članstvo u SDP-u i postao član stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti.

Gradska organizacija SDP-a u prijavi navodi kako postoji sumnja da su direktorica Vodoopskrbe i odvodnje Štefica Mihalić i Milan Bandić zloupotrijebili svoj položaj kako bi izvršili pritisak na Radenka Tomića da prekine članstvo u SDP-u i pređe u redove Bandićeve stranke.

Zagrebački SDP time traži da Povjerenstvo utvrdi postoje li elementi korupcije u postupanju Štefice Mihalić i Milana Bandića te da se utvrdi je li nakon 23. kolovoza Radenko Tomić potpisao novi ugovor o radu pod povoljnijim financijskim uvjetima.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • Cipelcug 31.08.2017.

    Zagrebčani i zagrebčanke kaj ste izabrali to i imate.

  • Herzog(315178) 31.08.2017.

    Narod im je dao legitimitet da kradu i pljačkaju i čemu se čudimo !

  • hadezeovac na kvadrat 31.08.2017.

    Kum je uvijek bio čovjek s jakim argumentima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare