Obavijesti

News

Komentari 34

Zbog veće plaće? U Skupštinu sa SDP-om pa prešao Bandiću

Zbog veće plaće? U Skupštinu sa SDP-om pa prešao Bandiću
1

Zagrebački SDP traži da Povjerenstvo utvrdi postoje li elementi korupcije u postupanju Štefice Mihalić i Milana Bandića te da se utvrdi je li Radenko Tomić potpisao novi ugovor o radu pod boljim financijskim uvjetima.

VIDEO

Zastupnik SDP-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Radenko Tomić prešao je u stranku Milana Bandića prije nekoliko dana, a Gradska organizacija SDP-a traži da se ispita je li to napravio zbog veće plaće.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić nedavno je izjavio kako je Tomić bio prisiljen potpisati ugovor o radu s 3000 kuna manjom plaćom s kojom ne bi mogao pokriti ni ratu kredita.

Međutim, sada je priča nešto drugačija. Gradska organizacija SDP-a u Zagrebu podnijela je prijavu Povjerenstvu za izradu, provedbu i praćenje programa za suzbijanje korupcije za Grad Zagreb.

Zagrebački SDP od povjerenstva traži da utvrdi je li Radenko Tomić potpisao novi ugovor o radu pod povoljnijim financijskim uvjetima.

U prijavi stoji kako je Tomiću po vraćanju s godišnjeg odmora 7. kolovoza uručen prijedlog izmjene ugovora o radu uz promjenu radnog mjesta. U toj izmjeni smanjen mu je i koeficijent obračuna plaće s 4,5 na 3,0.

Tomić je u to vrijeme još uvijek bio član SDP-a  i odbio je potpisati izmijenjeni ugovor. Njegov poslodavac, Vodoopskrba i odvodnja, je potom izmijenjeni ugovor proslijedila Radničkom vijeću, a to vijeće je 18. kolovoza dalo negativno mišljenje o radu Radenka Tomića.

Tri dana poslije, Radenko Tomić je usmenim putem obavijestio članove Kluba gradskih zastupnika SDP-a kako je dobio otkaz ugovora o radu uz ponudu izmjenjenog ugovora te da zbog toga prekida svoje članstvo u SDP-u, stoji u prijavi.

Dana 23. kolovoza, Radenko Tomić je i službeno prekinuo svoje članstvo u SDP-u i postao član stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti.

Gradska organizacija SDP-a u prijavi navodi kako postoji sumnja da su direktorica Vodoopskrbe i odvodnje Štefica Mihalić i Milan Bandić zloupotrijebili svoj položaj kako bi izvršili pritisak na Radenka Tomića da prekine članstvo u SDP-u i pređe u redove Bandićeve stranke.

Zagrebački SDP time traži da Povjerenstvo utvrdi postoje li elementi korupcije u postupanju Štefice Mihalić i Milana Bandića te da se utvrdi je li nakon 23. kolovoza Radenko Tomić potpisao novi ugovor o radu pod povoljnijim financijskim uvjetima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela