To je to što me zanima!

Zbog zastave im dvaput došla policija: Ona nam se baš sviđa

Policija je u ponedjeljak i utorak ujutro intervenirala u prostorije stranke Neovisni za Hrvatsku zbog izvješene hrvatske zastave s prvim bijelim poljem na šahovnici
Vidi originalni članak

Policija je jučer, ali i danas, intervenirala u prostorije stranke Neovisni za Hrvatsku. Povod dolasku policije bila je hrvatska zastava s prvim bijelim poljem na šahovnici. 

- Nakon što je jučer, 29. travnja, u prostorijama Novisnih za Hrvatsku u zagrebačkoj Jurišićevoj ulici policija intervenirala zbog povijesne hrvatske zastave, danas su Neovisni za Hrvatsku ranom zorom počašćeni novim policijskim posjetom zbog istog razloga. Policajac se u 8 sati pojavio pred ulazom u stranku i legitimirao člana predsjedništva Tomislava Jonjića. Kao što smo predvidjeli, 'civilno lice na službi u JNA' (Davoru Božinoviću) i Kardeljev učenik (Andrej Plenković) nastavljaju prijetiti. Do kada? Do kada hrvatska javnost misli šutjeti zbog novih političkih progona? - objavili su jutros na Facebook stranice te stranke. 

Jučer su priopćili kako su im došla dva policajca u prostorije stranke.

- Danas, 29.travnja, oko 16 sati dva policajca iz I. PP Zagreb u prostorijama NEOVISNIH ZA HRVATSKU u zagrebačkoj Jurišićevoj ulici legitimirali su predsjednicu stranke Brunu Esih i člana predsjedništva Tomislava Jonjića, tražeći objašnjenje o hrvatskoj zastavi s grbom koji počinje bijelim poljem i pitajući, jesmo li spremni zastavu ukloniti. Odgovorili smo da smo je izvjesili zato što je riječ o hrvatskoj zastavi koja nam se sviđa baš zato što je hrvatska i da je ukloniti ni po koju cijenu ne ćemo! Ta je zastava bila izvan zakona i zbog nje se išlo u zatvor u vrijeme kad je Andrej Plenković citirao Kardelja, a ministar Davor Božinović služio kao 'civilno lice u JNA'.

Ostaje vidjeti što će Plenkovićev sluganski režim, nakon što nas se uhićuje i protjeruje u Bleiburgu, po tome dojučerašnjem službeniku JNA poduzeti protiv hrvatske zastave u glavnome gradu današnje Republike Hrvatske...! Nije li konačno #vrijemezaHrvatsku !?

- Policijska uprava zagrebačka odaziva se i postupa temeljem dojave građana putem telefona ili putem službene e-pošte sa zadaćom kako bi utvrdila točnost upućenih navoda, odnosno činjenično stanje postoji li sumnja da je određena osoba počinila kazneno djelo ili prekršaj koji se progoni po službenoj dužnosti. U svim takvim slučajevima, pa tako i u ovom, policijski su službenici temeljem dojava građana izašli na mjesto događaja te utvrdili stvarno stanje, odnosno provjerom u ovom konkretnom slučaju, nije utvrđeno počinjenje prekršaja ili kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti. Prilikom postupanja na navedenoj adresi obavljen je razgovor sa zatečenim osobama, koje nisu imale prigovora na postupanje policijskih službenika - rekla je policija.

Idi na 24sata

Komentari 379

  • mad975.IA 03.05.2019.

    Što misle o državi, ustavu i zakonima republike Hrvatske oni koji umjesto državne zastave u svojim prostorijama ističu neku drugu zastavu? Žele rehabilitaciju i povratak, fašističkog poretka svoga idola, čiji simbol ističu.

  • ina67 01.05.2019.

    Znači Republika Hrvatska ima dvije zastave. Vrijeme je da znamo koja je prava.

  • Mbb 01.05.2019.

    Prva i osnovna stvar to NIJE Hrvatska zastava,u Ustavu RH lijepo piše kako izgleda Hrvatska zastava. Isto tako za isticanje zastave bilo koje druge države ,stvarne ili fiktivne je potrebna dozvola a oni ju nemaju. Kazniti novčano da im se dimi iz glave pa neka glume ujkane u rodnoj si Bosni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare