To je to što me zanima!

Zelenski: Čelnik Indonezije pozvao me na samit G20

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij objavio je u srijedu na Twitteru da ga je indonezijski kolega po dužnosti pozvao na samit G20 (skupine najvažnijih gospodarstava svijeta) krajem godine u toj zemlji
Vidi originalni članak

"Razgovarao sam s @jokowi ... Zahvaljujem na pozivnici da sudjelujem na samitu G20", napisao je na Twitteru referirajući se na Joka Widoda, predsjednika Indonezije koja trenutačno predsjeda G20.

Indonezijska predsjednička palača i ured državnog tajnika nisu odmah odgovorili na Reutersov zahtjev za komentar.

Ukrajina nije članica G20, no čelnici skupine prethodno su pozivali države kao goste na zajedničke skupove.

SUSREO SE S BLINKENOM Zelenski se zahvalio SAD-u: Hvala na pomoći bez presedana

G20 je osudio rusku invaziju na Ukrajinu koja sada traje već deveti tjedan, a posljedice su globalne jer je izazvala geopolitičke napetosti i humanitarnu krizu te potresla globalno gospodarstvo.

Rusija ustraje u opravdanosti svoje ofenzive koju naziva "specijalnom vojnom operacijom" za "denacifikaciju" Ukrajine.

BLINKEN I AUSTIN Američki predstavnici posjetili su u nedjelju Kijev i Zelenskog

Nekoliko članica G20 zauzelo se za isključenje Rusije i njezina predsjednika Vladimira Putina sa samita koji će se u studenome održati na Baliju, no Indonezija je rekla da je još prerano za odluku o tome.

Prošli tjedan na sastanku ministara financija G20 u Washingtonu, predstavnici Sjedinjenih Država, Velike Britanije i Kanade napustili su dvoranu kada su govorili ruski predstavnici.

IZ MINUTE U MINUTU Zelenski: Putin ucjenjuje cijeli svijet nuklearnim oružjem; Rusi tvrde da su zauzeli cijeli Herson

Indonezijski ministar financija Sri Mulyani Idrawati priznao je da je skupina G20 suočena s dosad neviđenim izazovima, ali je pozvao na suradnju kako bi prevladali zapreke koje usporavaju globalni rast.

>>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • ravno1 27.04.2022.

    Bojim se da će Zelenski na tom sumitu povećati mjesečni iznos sa 7 milijardi dolara, što je tražio prije 10 dana, na 17 milijardi dolara mjesečno. Opet će cvilit, kmečat, zavijat, jaukat,  zapomagat i "držati predavanja" onima koji ga mogu slušat kao i onima koji ga ne mogu više slušat.

  • mrmagdens 27.04.2022.

    Ja te zovem na roštilj na 1. maj.. Povedi i braću kličko da se malo rvamo

  • gvagec 27.04.2022.

    Ma ti si sada glavna faca. Mislim da buš završil kak predsjednik UN. Samo prvo snimi film o tome i daj kandidaturu. Lijep pozdrav uz tebi dobro poznate melodije Lili Marleen Wehrmacht .................

Komentiraj...
Vidi sve komentare