News

Komentari 6

Američki predstavnici posjetili su u nedjelju Kijev i Zelenskog

Američki predstavnici posjetili su u nedjelju Kijev i Zelenskog

Kako prenosi agencija France Presse ovo je prvi sastank Zelenskog i predstavnika američke administracije u Ukrajini otkako je na tu zemlju počela ruska invazija 24. veljače

Američki državni tajnik Antony Blinken i američki ministar obrane Lloyd Austin doputovali su u Kijev i razgovaraju s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, obajvio je u nedjelju kasno navečer na društvenoj mreži Zelenskijev savjetnik.

"Amerikanci su danas u Kijevu. U ovom trenutku razgovaraju s predsjednikom", izjavio je u nedjelju navečer na Youtubeu Oleksij Arestovič.

Kako prenosi agencija France Presse ovo je prvi sastank Zelenskog i predstavnika američke administracije u Ukrajini otkako je na tu zemlju počela ruska invazija 24. veljače.

"Prijateljstvo i suradnja između Ukrajine i Sjedinjenih Država snažniji su nego ikada prije", objavio je na Twitteru predsjednik Zelenski bez drugih pojedinosti.

Ukrajina želi da Sjedinjene Države budu jedan od jamaca sigurnosti i zaštite Ukrajine od budući prijetnji, rekao je Zelenskij u subotu najavljujući dolazak američkih dužnosnika.

Od Sjedinjenih Država vlada u Kijevu očekuje konkretne rezultate, uključivo sporazum o isporuci više oružja.

Arestovič je ponovio na Youtubeu želju Kijeva da "mu se isporuči ofenzivno oružje".

"Sve dok ne budemo spremni za protunapad, svakog dana događat će se 'nove Buče'", poručio je aludirajući na grad blizu Kijeva u kojem je pronađeno više od 400 ubijenih civila nakon ruskog povlačenja u ožujku.

"Američki predstavnici ne bi dolazili ovamo da nisu spremni dati oružje", ocijenio je.

>>Događanja iz Ukrajine pratite ovdje<<

Arestovič je u nedjelju navečer upozorio da "će obrambene linije" svaki čas pasti u Mariupolju koji su ruske snage osvojile s izuzetkom posljednjeg uporišta u kompleksu metalurškog kombinata Azovstalj gdje se u bunkerima kriju posljednji branitelji grada, ali s njima i civili.

Ukrajinski predsjednik također želi da Sjedinjene Države razgovaraju s Njemačkom i utječu na nju kako bi isporučila Ukrajini oružje.

POGLEDAJTE VIDEO: