Obavijesti

News

Komentari 599

Rusija tvrdi: Plin gasimo zbog nezapamćenog neprijateljstva. Poljska i Bugarska odgovorile

Rusija tvrdi: Plin gasimo zbog nezapamćenog neprijateljstva. Poljska i Bugarska odgovorile

Ruska invazija na Ukrajinu ušla je u 63. dan. U utorak se Vladimir Putin sastao s glavnim tajnikom UN-a u Moskvi, ali nije postignut gotovo nikakav napredak. Tvrdnje o ruskom masakru u Buči nazvao je lažima...

POGLEDAJTE EMISIJU:

UŽIVO Rusija prekinula opskrbu plina Poljskoj i Bugarskoj, prijeti daljnjim sankcijama

UŽIVO Rusija obustavila isporuku plina Poljskoj i Bugarskoj dok Kremlj planira referendume u Donjecku i Luhansku? Voditelj: Raif Okić Više na: https://bit.ly/3Kn9TBW

Objavljuje 24sata u Srijeda, 27. travnja 2022.

Najvažniji događaji

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23.28

Moldavija: Na nas je pucano iz Ukrajine

Pucnjevi iz Ukrajine ispaljeni su prema selu u odcijepljenoj moldavskoj regiji Pridnjestrovlje, priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova te nepriznate regije.

Ministarstvo je u priopćenju kazalo da je otkriveno nekoliko dronova kako lete iznad sela Cobasna i da su došli iz Ukrajine.

Navodi se da su kasnije ispaljeni hici prema pograničnom selu s ukrajinskog teritorija. Ministarstvo nije dalo više detalja, ali je priopćilo da nitko nije ozlijeđen.

22.52

Zelenski: Rusi ujedinjenu Europu vide kao metu

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski obratio se video porukom naciji u kojoj se osvrnuo na "energetsku ucjenu" Rusije, kako ju je nazvao, protiv Europe.

Istaknuo je da prekid isporuke plina Poljskoj i Bugarskoj pokazuje da "se nitko u Europi ne može nadati održavanju normalnih ekonomskih odnosa s Rusijom".

Dodao je da Rusija vidi ujedinjenu Europu kao metu i što prije se svi na kontinentu slože da ne mogu ovisiti o Rusiji u pogledu trgovine, prije će doći do stabilnosti, prenosi BBC.

An important decision of the European Union is being prepared. The European Commission has agreed to remove all duties and quotas on Ukrainian exports for a year, as well as to suspend anti-dumping tariffs. I discussed the details of this proposal with President Ursula von der Leyen today. I am grateful to her personally and to all our European friends for this step. Right now, this will allow us to maintain the economic activity in Ukraine, our national production as much as possible.

Objavljuje Володимир Зеленський u Srijeda, 27. travnja 2022.
22.41

Microsoft: Ruski hakeri uništili podatke desetaka organizacija u Ukrajini

Cyber napadi ruskih hakera uništili su podatke u desecima organizacija u Ukrajini i proizveli "kaotično informacijsko okruženje", navela je kompanija Microsoft u svom izvještaju.

22.32

Bijela kuća: Osuđujemo ruski prekid isporuke plina

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki osudila je potez Rusije da prekine isporuku plina Poljskoj i Bugarskoj.

"Nažalost, ovo je tip koraka, tip gotovog naoružavanja zaliha energije koji je bio predviđen", rekla je Psaki novinarima.

Amerika šalje 670 milijuna dolara pomoći u hrani za Ukrajinu

Američka vlada osigurava 670 milijuna dolara pomoći u hrani za Ukrajinu, objavili su danas. Novac će izdvojiti Ministarstvo poljoprivrede i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

22.26

Ukrajina planira preimenovati ulice povezane s Rusijom

Brojni ukrajinski gradovi planiraju preimenovati ulice i trgove povezane s Rusijom u procesu "derusifikacije" nakon invazije Moskve na Ukrajinu. 

Dan nakon rušenja golemog spomenika iz sovjetskog doba u Kijevu koji je simbolizirao prijateljstvo između Rusije i Ukrajine, gradsko vijeće je u srijedu priopćilo da je sastavilo popis od 467 lokacija koje bi se mogle razmotriti za preimenovanje.

Komentari 599