To je to što me zanima!

Zelenskij je potpisao službeni zahtjev za ulazak Ukrajine u EU

Zelenskij je zatražio od Europske unije da dopusti da Ukrajina odmah postane članicom, po posebnoj proceduri, budući da se brani od invazije ruskih snaga
Vidi originalni članak

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij u ponedjeljak je rekao da je potpisao službeni zahtjev za prijem Ukrajine u EU.

Zelenskij je zatražio od Europske unije da dopusti da Ukrajina odmah postane članicom, po posebnoj proceduri, budući da se brani od invazije ruskih snaga.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel rekao je nešto ranije da je za primanje Ukrajine u Europsku uniju potrebna suglasnost svih država članica, a neke od njih o tome imaju različita stajališta.

'IMAJU NAŠU PODRŠKU' Janša podržao proceduru za prijem Ukrajine u članstvo u EU

“Za primanje Ukrajine potrebna je jednoglasna odluka svih država članica”, rekao je Michel, dodajući da o tom pitanju postoje “različita mišljenja”.

Michel je obećao da će redovito pozivati ukrajinskog predsjednika na sastanke na vrhu Europske unije.

>>> Zbivanja iz rata u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • sveinista1 28.02.2022.

    Trebao si ti malo srediti zemlju prije ovoga. 90 posto ljudi u djelovima u koje su rusi usli prema anketama bili su za rusiju. Napravili ste sirotinju kao i ovi u HR. Ratujete sa rusima od 2014. lizete se malo sa rusima pa malo sa EU kad vam treba pomoc i novaca. Ako si znao da ce vas napasti kako ranije niste trazili ulazak u EU? Sad kad je rus ostvario ono sto godinama prica sad trazis ulazak u EU. Jel mislite da nekome treba rat?

  • 28.02.2022.

    bravo zele resetaris sve po redu 💪

  • os-lega 28.02.2022.

    Zatraži usput magisterij i doktorat sa osnovnom školom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare