To je to što me zanima!

Vili Beroš predao imovinsku karticu: 'Transparentan sam'

U srijedu popodne Beroš je osobno došao u Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kako bi, konzultirajući se s predsjednicom Natašom Novaković, unio promjene u svojoj imovinskoj kartici...
Vidi originalni članak

Budući ministar zdravstva i nasljednik Milana Kujundžića, Vili Beroš, ne želi ponoviti greške drugih HDZ-ovih ministara pa je u srijedu popodne osobno došao u Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kako bi, konzultirajući se s predsjednicom Natašom Novaković, unio promjene u svojoj imovinskoj kartici.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ja sam transparentan. Radi se o financiranju mojih kreditnih obaveza jer, srećom, je HLK u mogućnosti u jednoj banci dati kredite po povoljnijim kamatama. Nadalje, s obzirom da sam, nadam se, odgovorno obnašao dužnost pomoćnika ministra, nisam stigao toliko vještačiti pa su moja ukupna primanja, koja su inače isključivo sa sudskih vještačenja, bitno smanjena. I supruga je izostavila jedan stan, odnosno četvrtinu stana koju je stekla nasljedstvom, u kojem ne stanujemo, u kojem stanuje njen brat, od 26 kvadrata u Španskom - istaknuo je.

Na pitanje nije li te promjene već trebao kao dužnosnik, pomoćnik ministra, unijeti do kraja godine, istaknuo je kako se sve bitne promjene unose na početku godine, a godina je tek počela. 

- S obzirom da je promjena na manje, nisam smatrao da je potrebno unijeti, a i traje godina. Osim toga, imam obavezu, ako budem uopće imenovan ministrom, unijeti nove podatke. Nekakvih novih stanova, nekretnina nemam više - rekao je budući ministar koji bi na tu funkciju trebao biti izglasan u petak u Saboru.

Kredit je, odgovorio je, refinancirao 10. travnja prošle godine. Novinari su ga pitali da li bi pristao na sigurnosnu provjeru. 

- Ne samo da bih pristao nego sam ja ranije na dužnost ravnatelja uprave za bolnički sektor prošao sigurnosnu provjeru prije par mjeseci - poručio je otkrivši i ekskluzivu na koju je jako ponosan. 

KUJUNDŽIĆEV NASLJEDNIK Plenković potvrdio: Vili Beroš bit će novi ministar zdravstva

- Sad sam razgovarao sa povjerenicom za zdravlje EU, ona mi je predložila da kao potencijalni ministar, s obzirom na naše predsjedanje, organiziram izvanrednu konferenciju na ministarskom nivou zbog situacije oko koronavirusa. Nema panike ni intenziviranja, no na našu sugestiju, volio bih organizirati tu konferenciju da budemo spremni na sve moguće scenarije - rekao je dodavši da bi konferencija trebala biti krajem tjedna ili u ponedjeljak u Bruxellesu. 

Idi na 24sata

Komentari 42

  • ina67 30.01.2020.

    Od ovih afera nam je dosta, ali onako za poslasticu ministar Radman kaže kako neke zemlje ne dostavljaju kartice samo nije naveo koje, a kako ide po svijetu neka pita kako to ide u uređenim zemljama, te priče može pričati ne znam ni sama gdje, jer nema mjesta u Hrvatskoj gdje ljudi već godinama žive vani i jako dobro znaju što sve moraju. Priče su za one koji pojma nemaju ni kako izgleda kartica.

  • ina67 30.01.2020.

    I tako kaže, ako bude izabran onda je dužan unijeti promjenu na svojoj kartici. Za one koji ne znaju kako radi uređena država. Primjer: Primate mirovinu iz Njemačke, svake godine odnosno kad god se nešto promijeni morate obavijestiti njihov mirovinski fond, nema igre, nema nije dramatično, nema čvrsto stojim iza toga, postoji dokument porezne uprave i svih nadležnih institucija koje morate dostaviti. Toliko o poštivanju zakona, ali možda jednom stignemo do tamo, no tada će oni biti već na Marsu

  • joe555 30.01.2020.

    Traje presica pred povjerenstvom a Plenki igra igrice na mobu . Ovaj priča bajke kriminalac. Do kriminalca

Komentiraj...
Vidi sve komentare