News

Komentari 42

Vili Beroš predao imovinsku karticu: 'Transparentan sam'

Vili Beroš predao imovinsku karticu: 'Transparentan sam'

U srijedu popodne Beroš je osobno došao u Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kako bi, konzultirajući se s predsjednicom Natašom Novaković, unio promjene u svojoj imovinskoj kartici...

Budući ministar zdravstva i nasljednik Milana Kujundžića, Vili Beroš, ne želi ponoviti greške drugih HDZ-ovih ministara pa je u srijedu popodne osobno došao u Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kako bi, konzultirajući se s predsjednicom Natašom Novaković, unio promjene u svojoj imovinskoj kartici.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Ja sam transparentan. Radi se o financiranju mojih kreditnih obaveza jer, srećom, je HLK u mogućnosti u jednoj banci dati kredite po povoljnijim kamatama. Nadalje, s obzirom da sam, nadam se, odgovorno obnašao dužnost pomoćnika ministra, nisam stigao toliko vještačiti pa su moja ukupna primanja, koja su inače isključivo sa sudskih vještačenja, bitno smanjena. I supruga je izostavila jedan stan, odnosno četvrtinu stana koju je stekla nasljedstvom, u kojem ne stanujemo, u kojem stanuje njen brat, od 26 kvadrata u Španskom - istaknuo je.

Na pitanje nije li te promjene već trebao kao dužnosnik, pomoćnik ministra, unijeti do kraja godine, istaknuo je kako se sve bitne promjene unose na početku godine, a godina je tek počela. 

Zagreb: Budući ministar zdravstva Beroš ispunio imovinsku karticu

- S obzirom da je promjena na manje, nisam smatrao da je potrebno unijeti, a i traje godina. Osim toga, imam obavezu, ako budem uopće imenovan ministrom, unijeti nove podatke. Nekakvih novih stanova, nekretnina nemam više - rekao je budući ministar koji bi na tu funkciju trebao biti izglasan u petak u Saboru.

Kredit je, odgovorio je, refinancirao 10. travnja prošle godine. Novinari su ga pitali da li bi pristao na sigurnosnu provjeru. 

- Ne samo da bih pristao nego sam ja ranije na dužnost ravnatelja uprave za bolnički sektor prošao sigurnosnu provjeru prije par mjeseci - poručio je otkrivši i ekskluzivu na koju je jako ponosan. 

- Sad sam razgovarao sa povjerenicom za zdravlje EU, ona mi je predložila da kao potencijalni ministar, s obzirom na naše predsjedanje, organiziram izvanrednu konferenciju na ministarskom nivou zbog situacije oko koronavirusa. Nema panike ni intenziviranja, no na našu sugestiju, volio bih organizirati tu konferenciju da budemo spremni na sve moguće scenarije - rekao je dodavši da bi konferencija trebala biti krajem tjedna ili u ponedjeljak u Bruxellesu. 

Najčitaniji članci