News

Komentari 142

Plenković potvrdio: Vili Beroš bit će novi ministar zdravstva

Plenković potvrdio: Vili Beroš bit će novi ministar zdravstva

Prije dolaska u Ministarstvo zdravstva Vili Beroš kao pomoćnik Milana Kujundžića je bio pročelnik Zavoda za endokranijalnu neurokirurgiju u KBC-u Sestre milosrdnice

Na sastanku HDZ-ovog Odbora za zdravstvo jednoglasno je prihvaćen prijedlog premijera Andreja Plenkovića, da se prof.dr. Vilija Beroša Saboru predloži za novog ministra zdravstva.

- Ima sve stručne kvalifikacije i kompetencije i ima potporu Odbora za zdravstvo na čijem čelu je profesor Čorušić - rekao je Plenković.

Dodao je da zdravstveni sustav treba dodatna poboljšanja i da od Beroša očekuje se dotakne ključne teme, a to je financiranje sustava i bolje integracije bolnica.

Komentirao je i povratak Kujundžića u Sabor.

- Kujundžić ima mandat u Saboru, nije to prva takva situacija i ne očekujem nikakve poteškoće - rekao je Plenković.

Prije dolaska u Ministarstvo Beroš je bio pročelnik Zavoda za endokranijalnu neurokirurgiju u KBC-u Sestre milosrdnice. U imovinskoj kartici koju je ispunio prilikom dolaska na dužnost pomoćnika ministra stoji da mu je neto plaća 15.622,47 kuna. Supruga mu radi u dječjem vrtiću te ima neto plaću od 6184 kune.

Zajedno imaju dva kredita, jedan od 50.000 eura podignut 2016. i drugi od 75.500 eura podignut 2008. godine.

U Zagrebu imaju dvije nekretnine, jednu od 140 kvadrata u Rudešu i drugu od 50 kvadrata u Vrapču. Imaju i voćnjak od 1692 kvadrata u Laduču. Beroš je i suvlasnik (s trećim osobama) stana od 75 kvadrata i kuće s okućnicom od 135 kvadrata u Jelsi na Hvaru, što je stekao nasljedstvom.

Supruga ima Audi A3 iz 2011. godine, a on Jeep iz 2008. godine. Suvlasnik je glisera, procijenjenog na 70.000 kuna. U imovinskoj kartici naveo je i da posjeduje sat Breitling čija je vrijednost 35.000 kuna.

Ima i štednju od 25.000 eura

U svom životopisu navodi da je rođen 13. prosinca 1964. u Splitu. Osnovnu i srednju školu završio je u Jelsi na Hvaru. Nakon završetka vojnog roka upisuje Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Oženjen je i otac je dvoje djece. Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1989. godine s prosječnom ocjenom 4,83.

- Moja suradnja s ministrom je bila korektna te sam ga podržavao u svim njegovim nastojanjima. Moje djelovanje je bilo na poboljšanju zdravstvene zaštite, rekao je u ponedjeljak u emisiji Otvoreno dr. Vili Beroš, pomoćnik ministra zdravstva.

Najčitaniji članci