To je to što me zanima!

Želite da vam grad plati čuvanje djece? Može, ali na izborima ne smijete onda podržati nikoga

Grad Koprivnica u ugovoru izričito navodi da korisnik ove godine neće sudjelovati u izbornoj promidžbi, neće davati izravnu političku potporu niti jednoj stranci ili kandidatu
Vidi originalni članak

Ostali smo iznenađeni, ali smo morali potpisati. Kakve veze ima moje čuvanje djece s tim da ne smijemo nikog podržati na izborima.

Kaže nam to jedan vlasnik obrta za čuvanje djece iz Koprivnice. Njih 11 je ove godine potpisalo ugovore preko kojih će grad roditeljima subvencionirati “dadilje” s tisuću kuna ili dvije ukoliko se radi o djetetu s teškoćama u razvoju. 

Ali u ugovoru je izričito zabranjeno da korisnik ove godine neće sudjelovati u izbornoj promidžbi, neće davati izravnu političku potporu niti jednoj stranci ili kandidatu niti prikupljati novac za potporu nekome od njih.

MOĆ LJUBAVI Djeca koju roditelji često grle su manje bolesna, ali i brže rastu

Ustav inače jamči slobodu političkog i drugog udruživanja, pa bi takva zabrana bila protuustavna.

Jer ako je netko odradio posao za grad Koprivnicu, to mu je plaćeno, zašto mu grad koji vodi Mišel Jakšić uvjetuje da ne smije poduprijeti nekog kandidata. Niti sudjelovati u izbornoj promidžbi. Pitali smo Grad ograničavaju li tako i tvrtke koje, primjerice, asfaltiraju cestu i za to budu plaćeni iz proračuna? 

Na taj dio nisu odgovorili, ali su opširno pričali o svojoj mjeri subvencija vrijednoj 1,3 milijuna kuna. I u gradu ne vide ništa sporno, kažu da je svatko od obrta mogao ne potpisati ugovor ako mu ne odgovaraju uvjeti. Ali da se dosad njima nitko nije žalio.

- Nije ograničeno političko djelovanje vlasnika obrta, ali pri tome ne može koristiti obrt za čuvanje djece u političko djelovanje - odgovorili su nam iz Koprivnice.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • film 12.06.2020.

    koprivnica je komunističko leglo...

  • 12.06.2020.

    Pljuc na svaki ultimatum!

  • Onakojajesam 12.06.2020.

    Dakle, odlično. :D Spasiš se i izoliraš od politike i upletanja političkih prstića, ovih ili onih. Pa još ti naprave i uslugu, zaštićen si jer moraš biti neutralan i izvan te bitke, hahaha. Znači ne smiješ ti s njima šurovati, ne mogu oni tebe dirati ili koristiti. :DDD

Komentiraj...
Vidi sve komentare