To je to što me zanima!

Žena dobila otkaz jer se odbila cijepiti protiv korona virusa

Bonnie Jacobson (34) iz New Yorka u ponedjeljak je izgubila posao u brooklynskoj taverni Red Hook nakon što je izrazila zabrinutost kako bi cjepivo moglo utjecati na plodnost
Vidi originalni članak

Bonnie je rekla da su ona i njezin suprug nedavno počeli raditi na djetetu, a njihovo planiranje djeteta stavljeno je na čekanje nakon njezinog gubitka posla zbog pandemije koronavirusa, prenose vijesti NBC. 

Rekla je da je otpuštena nekoliko dana nakon što se usprotivila obveznom cijepljenju osoblja. Ona se ne želi još cijepiti jer smatra kako još uvijek nedostaje istraživanja o tome kako i utječe li cjepivo na trudnice i plodnost.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prema američkom Centru za kontrolu i prevenciju bolesti, u tijeku su klinička ispitivanja kako bi se procijenio rizik od cjepiva Covid-19 na trudnicama. I

z Centra su rekli da i Pfizer i Moderna u kliničkim ispitivanjima prate trudnice.

- Iako u potpunosti podržavam cjepivo i razumijem njegovu važnost, vjerujem da je ovo vrlo osoban izbor - rekla je Bonnie u mailu koji je poslala šefovima.

No, vlasnik taverne Red Hook Billy Durney rekao je da restoran provodi svoju politiku koja zahtijeva da se cijelo osoblje cijepi jer su ponovno otvorili svoja vrata kupcima. Dodao je kako je ta politika revidirana kako bi se napravila iznimka za osoblje kojem je zabranjeno uzimanje cjepiva zbog 'osobnog zdravlja ili invaliditeta'.

Priznao je da se cijela ova situacija mogla odigrati drukčije.

 

- Kada je New York dopustio radnicima u restoranima da prime cjepivo Covid-19, mislili smo da je to savršena prilika kako bismo zaštitili naš tim i goste - rekao je Billy za New York Times.

Bonnie je rekla da ne želi svoj posao natrag, ali pokreće to pitanje u nadi da će poduzeća pristupati s cijepljenjem na drugačiji način.

Američko Povjerenstvo za jednake mogućnosti zapošljavanja, koje nadzire zakone o diskriminaciji na radnom mjestu, u prosincu je izdalo smjernice koje omogućuju tvrtkama da od zaposlenika zahtijevaju cijepljenje, piše The Sun.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • 01.03.2021.

    ljudi pobunite se izađite i recite ne tom otrovu u šprici

  • Chemica 24.02.2021.

    Velika je to znanstvenica, koja istražuje kao prodavačica u nekakvoj trgovini ili se morti o birtiji radi? Njezin osobni izbor! To, lutko, to! Reci ti njima. Održi im i predavanje o ljudskim pravima. Nakon što se konačno privedeš pameti, najbolje da otvoriš svoju vlastitu firmu pa u njoj određuj tko će se cijepiti ili pak neće.

  • amun6 24.02.2021.

    svatko ima svoje pravo , pa tako i poslodavac ima pravo birati zaposlenike ; udate- ne udate, mlade - stare, s iskustvom- bez iskustva, pušaće - ne pušaće i na kraju cijepljene ili ne cijepljene. Meni je još krajem  90-etith poslodavac plaćao cjepivo za gripu,a  kad se razboliš otkaz.   

Komentiraj...
Vidi sve komentare