To je to što me zanima!

Žena koja je priznala kako su pljačkali Inu ovako je govorila u travnju: 'Nema zime za naše...'

Prošla je godina bila izuzetno uspješna bez obzira na okruženje i rast cijena plina koji je bio nenormalan u odnosu na prethodne godine, izjavila je direktorica plinare koja je uhićena u zbog malverzacija s plinom
Vidi originalni članak

Nema zime za naše potrošače. Cijena plina neće se mijenjati. Mi smo zakupili dovoljne kapacitete i količine plina, tako da će kod nas poduzetništvo dobiti nižu cijenu plina. Plin dobivamo od Plinacro transportnog plinovoda. Dio je i proizvodnja s plinskih polja Đeletovaca, Privlake i Ilače, dijelom je opskrbljivač INA, a dio je preko LNG-a. Nema straha za iduću sezonu grijanja. 

POGLEDAJTE VIDEO: Uhićeni umirovljenik prilikom ulaska na sud novinarima vikao: “Lešinari!”

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Izjavila je to u travnju ove godine direktorica Plinare Istočne Slavonije Marija Ratkić u vrijeme kad je vladao najveći strah zbog straha od nedostatka ruskog plina.

Žena koja je smirivala Slavonce postala je jedna od glavnih akterica plinske pljačke te je priznala po čijem nalogu je prodavala jeftino Inin plin. Time je i pokopala obranu Ininog direktora Damira Škugora zaduženog za trgovinu plinom koji je tvrdio da on ne zna kome je plin dalje prodavan i po kojoj cijeni.

- Prošla je godina bila izuzetno uspješna bez obzira na okruženje i rast cijena plina koji je bio nenormalan u odnosu na prethodne godine. Nikada ovako visok rast i da ga takvim toliko dugo drži i ovaj rat u Ukrajini koji je zacementirao te visoke cijene plina, a ni geopolitička situacija nije nam na ruku. Ne znamo kada će se tržište stabilizirati i cijene početi padati. Velika je neizvjesnost za buduće razdoblje i cijene plina - izjavila je Ratkić u travnju te pohvalila vladine mjere iz veljače. 

NOVI DETALJI AFERE Sve priznala! Ovako su muljali u najvećoj pljački u povijesti Hrvatske: 'Bolje da se pare vrte'

- Vladin paket mjera jako dobar čime je praktički kubik plina zbog toga paketa dvije kune niži od 1. travnja za kućanstva nego što bi bio bez tih subvencija. Konkretno to podrazumijeva sniženje PDV-a trajno na 13%, a ovu prvu godinu na 5%. Subvencija za kućanstva je 0,10 kn po kWh, a za gospodarstvo čak 0,15 kn po kWh - rekla je Ratkić i pojasnila kako su Slavonci sigurni oko opskrbe plinom. 

- Proizvodnja INA-e je dovoljna proizvodnja za kućanstva i oni rade na istraživanju novih bušotina i rezervi. Uz to i ova nova polja ako se za godinu dana puste u proizvodnju plus prsten prema Osijeku, mi ćemo imati dvosmjerno i dovoljno što znači da nećemo ovisiti samo o ovoj jednoj cijevi preko Slavonskoga Broda. Sigurnost opskrbe u svakom će slučaju biti povećana - zaključila je uhićena direktorica u travnju.

Idi na 24sata

Komentari 81

  • 30.08.2022.

    Goli,Goli !

  • Cukunio 30.08.2022.

    Tko mrzi HDZ, mrzi Hrvatsku. Tko mrzi kriminalce, mrzi Hrvatsku. Tko mrzi bezobrazne idiote, mrzi Hrvatsku. Logika je neugodna ponekad...

  • Cipelcug 30.08.2022.

    Evo opravdanog razloga za poskupljenje plina. Pitam se, zbog se kod nas ništa ne može korektno odraditi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare