Obavijesti

News

Komentari 81

Žena koja je priznala kako su pljačkali Inu ovako je govorila u travnju: 'Nema zime za naše...'

Žena koja je priznala kako su pljačkali Inu ovako je govorila u travnju: 'Nema zime za naše...'

Prošla je godina bila izuzetno uspješna bez obzira na okruženje i rast cijena plina koji je bio nenormalan u odnosu na prethodne godine, izjavila je direktorica plinare koja je uhićena u zbog malverzacija s plinom

VIDEO

Nema zime za naše potrošače. Cijena plina neće se mijenjati. Mi smo zakupili dovoljne kapacitete i količine plina, tako da će kod nas poduzetništvo dobiti nižu cijenu plina. Plin dobivamo od Plinacro transportnog plinovoda. Dio je i proizvodnja s plinskih polja Đeletovaca, Privlake i Ilače, dijelom je opskrbljivač INA, a dio je preko LNG-a. Nema straha za iduću sezonu grijanja. 

POGLEDAJTE VIDEO: Uhićeni umirovljenik prilikom ulaska na sud novinarima vikao: “Lešinari!”

Pokretanje videa...

Uhićeni umirovljenik prilikom ulaska na sud novinarima vikao: “Lešinari!” VIDEO

Izjavila je to u travnju ove godine direktorica Plinare Istočne Slavonije Marija Ratkić u vrijeme kad je vladao najveći strah zbog straha od nedostatka ruskog plina.

Žena koja je smirivala Slavonce postala je jedna od glavnih akterica plinske pljačke te je priznala po čijem nalogu je prodavala jeftino Inin plin. Time je i pokopala obranu Ininog direktora Damira Škugora zaduženog za trgovinu plinom koji je tvrdio da on ne zna kome je plin dalje prodavan i po kojoj cijeni.

- Prošla je godina bila izuzetno uspješna bez obzira na okruženje i rast cijena plina koji je bio nenormalan u odnosu na prethodne godine. Nikada ovako visok rast i da ga takvim toliko dugo drži i ovaj rat u Ukrajini koji je zacementirao te visoke cijene plina, a ni geopolitička situacija nije nam na ruku. Ne znamo kada će se tržište stabilizirati i cijene početi padati. Velika je neizvjesnost za buduće razdoblje i cijene plina - izjavila je Ratkić u travnju te pohvalila vladine mjere iz veljače. 

Sve priznala! Ovako su muljali u najvećoj pljački u povijesti Hrvatske: 'Bolje da se pare vrte'
Sve priznala! Ovako su muljali u najvećoj pljački u povijesti Hrvatske: 'Bolje da se pare vrte'

- Vladin paket mjera jako dobar čime je praktički kubik plina zbog toga paketa dvije kune niži od 1. travnja za kućanstva nego što bi bio bez tih subvencija. Konkretno to podrazumijeva sniženje PDV-a trajno na 13%, a ovu prvu godinu na 5%. Subvencija za kućanstva je 0,10 kn po kWh, a za gospodarstvo čak 0,15 kn po kWh - rekla je Ratkić i pojasnila kako su Slavonci sigurni oko opskrbe plinom. 

- Proizvodnja INA-e je dovoljna proizvodnja za kućanstva i oni rade na istraživanju novih bušotina i rezervi. Uz to i ova nova polja ako se za godinu dana puste u proizvodnju plus prsten prema Osijeku, mi ćemo imati dvosmjerno i dovoljno što znači da nećemo ovisiti samo o ovoj jednoj cijevi preko Slavonskoga Broda. Sigurnost opskrbe u svakom će slučaju biti povećana - zaključila je uhićena direktorica u travnju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 81

VIDEO

Supruga EU parlamentarke u Italiji našli su mrtvog u autu s plastičnom trakom oko vrata
UŽAS U PALERMU

Supruga EU parlamentarke u Italiji našli su mrtvog u autu s plastičnom trakom oko vrata

Angelo Onorato (56) pronađen je na vozačevom mjestu svog automobila s plastičnom trakom oko vrata. Da nešto nije u redu, supruga je posumnjala nakon što joj nije odgovorio na uzastopne pozive

Strava u Zagrebu: Mladić (18)  na Trgu htio zaklati muškarca! Zarezao ga je bocom po vratu
IZABRAO SLUČAJNU ŽRTVU

Strava u Zagrebu: Mladić (18) na Trgu htio zaklati muškarca! Zarezao ga je bocom po vratu

Ozlijeđenom muškarcu liječnička je pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Zagreb. Lakše je ozlijeđen, objavila je zagrebačka policija. Mladića su priveli
Avion je bio na servisu dan prije kobnog pada. Mehaničar kaže: 'Ne vjerujem da je do motora'
DOZNAJEMO

Avion je bio na servisu dan prije kobnog pada. Mehaničar kaže: 'Ne vjerujem da je do motora'

Sportski zrakoplov bio je u Sloveniji na 50-satnom pregledu: 'Sad kad je bio 50-satni pregled, motor je bio provjeren na tlu. Znači, motor je obavio sve faze testiranja na tlu', kazao nam je mehaničar