To je to što me zanima!

Ženi u pilani u Petrinji stroj za mljevenje odsjekao ruku! Lani u istoj tvornici 4 ozljede na radu

Iz policije su nam odgovorili kako su tijekom protekle godine zaprimili prijave za četiri događaja ozljede u pilani
Vidi originalni članak

Vezano za zaprimljeni upit, obavještavamo Vas da je u ponedjeljak, 26. veljače u jutarnjim satima, na petrinjskom području u mjestu Mošćenica, u tvornici, prilikom rada na traci za mljevenje furnira došlo do nesreće na radu u kojoj je teže ozlijeđena ženska osoba. Ozlijeđenoj osobi liječnička pomoć je pružena u sisačkoj Općoj bolnici. Policija će u svezi ovog događaja dostaviti izvješće Državnom inspektoratu. Nadalje Vas obavještavamo da su policiji prošle godine prijavljena četiri događaja nesreće na radu u navedenoj tvornici u kojima su dvije osobe lakše i dvije osobe teže ozlijeđene. O svim događajima policija je izvijestila Državni inspektorat zbog poduzimanja mjera iz njihove nadležnosti - odgovorili su nam iz policije vezano za slučja petrinjske pilane u kojoj je mlada žena ostala bez ruke.

Vlasnik pilane priznao je događaj, ali dio krivice prebacio je na radnicu.

TRAUMATIČAN SLUČAJ Žena u petrinjskoj pilani ostala bez ruke. Vlasnik iz BiH: 'To je kao da stavite nogu pod auto'

- Što je imala radit tu di joj se to dogodilo? Išla je na mjesto gdje nije imala prakse, to je bezopasna traka, ali stavila je ruku unutra, a nije trebala. Nit se trebala tu nalaziti, nit je trebala stavljati ruku. To je isto kao da auto ide nazad, a vi stavite nogu pod kotač - rekao je ranije vlasnik Predrag Palavra za Slobodnu Dalmaciju.

Vlasnika je na društvenim mrežama kritizirala vijećnica Mosta u Sisačko-moslavačkoj županiji.

- Mlada žena ostala je bez cijele ruke na svom poslu. Nema nigdje te vijesti! Nema policijskog priopćenja, muk. Poslodavac je zaštićen i sam kaže, kada se dere na radnike, ne možete mi ništa, štiti me politika - stoji u Facebook objavi Luce Gašpar Šako, vijećnice Mosta u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • TomislavPerković_1 01.03.2024.

    Založno sto ovdje svi nesto trkeljaju a nemaju pojma ..malo dalje od te pilane živim pa znam puno toga ....istina da je ozljeđenih puno istina da se radnici mijenjaju kao na traci jer tko radi duze od mjesec dana je budala ..istina da tokom dana promijenis nekoliko radni mjesta i istina je da u smjeni treba 60radnika a on ima 36 i da oni rade za tih 60tako da se leta na sve strane istina da je bahat i govno od covjeka i istina da molimo Boga da zatvori i nestane iz Petrinje jer sistem rada je kao u Bosni ja sam serif i niko mi nista ne moze

  • ČupaviKlitoris 01.03.2024.

    Pogledaj mu glave..krezubi bosanac

  • nora.pavletic 01.03.2024.

    To je zaista strasno i nevjerojatno kako se takve tragedije ponavljaju. Trebalo bi ozbiljno poraditi na sigurnosnim standardima kako bi se sprijecile slicne nesrece u buducnosti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare