To je to što me zanima!

Žigosanje u školi: Jednoglasno su odbili smijeniti ravnatelja

Prije mjesec dana učenici prvog razreda srednje škole, užarenim upaljačem, kolega na nastavi je žigosao slovo "u", a ravnatelj škole Jozo Dragić rekao je tada kako je riječ o dječjoj igri
Vidi originalni članak

Nakon što je ministrica Blaženka Divjak zatražila da se smjeni Jozu Dragića, ravnatelja Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole u Zadru, Školski odbor je to jednoglasno odbio.

ŽIGOSANJE I TUČNJAVA U ŠKOLI 'Sotona unosi nemir': O smjeni ravnatelja odlučuje vjeroučitelj

- Nisu prihvatili prijedlog prosvjetnog inspektora da se ravnatelj razriješi. To je bilo u okviru od 15 dana koji je zakon predvidio da se školski odbor mora očitovati i postupiti ili ne postupiti prema prijedlogu inspektora. Sada je na potezu viša instanca - rekao je za HRT Radio Zadar Ivan Šimunić, pročelnik Odjela za obrazovanje Zadarske županije i dodao da ministrica, ako to smatra opravdanim, može i sama razriješiti ravnatelja.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Podsjetimo, riječ je o školi u kojoj je prije mjesec dana učenici prvog razreda srednje škole, užarenim upaljačem, kolega na nastavi žigosao slovo "u", a ravnatelj škole Jozo Dragić rekao kako je riječ o dječjoj igri. Ministarstvo je u školu poslalo inspekciju koja je otkrila propuste u radu ravnatelja, a profesor Ante Ćoza, koji je predsjednik Školskog odbora, odlučivao je o smjeni ravnatelja.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • Antares777 15.03.2019.

    Kad bi ravnatelje smjenjivali za ovakve gluposti između djece koje spadaju u roditeljski odgoj, a ne smjenu ravnatelja..... mijenjali bi ih svaki dan. Ne ulazim u to kakav je on ravnatelj u vođenju škole..... ali za ovo da ga smijene je bezveze.

  • legendaizmalogmista 06.03.2019.

    kad bi malo stali i razmislili onda bi shvatili da ravnatelj ništa nije kriv i da nema za što odgovarati... ali mediji su takvi, svaki dan ispiranje mozga nebitnim da bi ispod radara prošlo bitno ... zamišljam čovjeka na svom radnom mjestu, današnja mladost u razredu, mladost-ludost i imamo to što imamo... sad me zanima kako je to ravnatelj mogao spriječiti ??? a s druge strane, ljudski je zaštitio tu djecu da bi ih mediji nakon toga rastrgali i vjerovatno nanijeli veće traume medijskim linčom nego što bi to bilo bez medija ...

  • Stručnjak za sve 06.03.2019.

    Zasto bi ga smijenili? Ne razumijem?

Komentiraj...
Vidi sve komentare