To je to što me zanima!

'Živimo li mi u Sjevernoj Koreji? Što dalje, hoćete li bacati letke iz aviona i hvaliti velikog vođu?'

Kampanja za uvođenje eura, koja uključuje i izradu i distribuciju letaka, će nas koštati bez PDV-a 23,5 milijuna kuna. Suverenist Marijan Pavliček ne može vjerovati da je Plenković iskoristio javni novac za samopromociju
Vidi originalni članak

Živimo li mi u demokratski uređenoj, parlamentarnoj republici ili aristokratskoj monarhiji, upitao je za saborskom govornicom  predsjednik Suverenista Marijan Pavliček držeći u ruci brošuru s likom Andreja Plenkovića, a koja se dijeli u poštanskim sandučićima diljem Hrvatske kao dio kampanje za uvođenje eura.

Pavliček ne može vjerovati da je Plenković iskoristio to za vlastitu samopromociju, plaćenu novcem građana.  

- Javni novac troši se na samopromociju velikog vođe Andreja Plenkovića i njegove uspješne vladavine. Što je sljedeće? Hoćete li bacati letke iz aviona kojima ćete hvaliti velikog vođu ili će djeca s eurozastavicama dočekivati velikog vođu? Jesmo li mi i dalje u demokratskoj parlamentarnoj republici ili u Sjevernoj Koreji? Nepojmljivo je i neshvatljivo, a pitanje i da li je u skladu sa zakonom, da se javnim novcem vrši samopromocija jedne političke opcije, u ovom slučaju premijera - poručio je. 

PITAMO VAS Jeste li u potpunosti spremni za uvođenje eura ili ipak još imate nekih nedoumica?

Tom prilikom je ponovio svoj stav i bojazan da u eurozonu ulazimo u najgore vrijeme. 

- Ulazimo kada je inflacija na povijesno visokoj razini, dobivanjem eura taj inflatorni udar će biti još drastičniji za naše sugrađane, posebno umirovljenike. Nije vrijeme. O ovome je trebao odlučivati narod. Svjestan sam činjenice da smo ulaskom u EU prihvatili i ulazak u eurozonu, ali nigdje navedeno kada i ne može politička elita utvrditi kada je to najbolje za hrvatski narod - istaknuo je. 

Inače, kampanja za promociju uvođenja eura, koja uključuje izradu i distribuciju ovih letaka u kojima se građanima obraća osobno premijer ističući im uspjehe svoje Vlade u ovom procesu, će nas bez PDV-a koštati 23,5 milijuna kuna.  

'Narod nije čuo nijednu jedinu ispriku za političke promašaje i put prema europskom dnu'

U ime Kluba za pravednu Hrvatsku Ružica Vukovac upozorila je kako se Hrvati, prema istraživanju UN-a, nalaze na sedmom mjestu najugroženijih nacija.

POLUPRAZNA SABORNICA Grmoja: HDZ vas se očito srami; Zekanović: Vi ste sramota. A ti Bulj, završit ćeš kao Kerum!

- Depopulacija je u nekim županijama dosegla oko 20 posto ukupnog stanovništva, kao u Vukovarsko-srijemskoj i Sisačko-moslavačkoj, dok je čak pet županija imalo depopulaciju od 15 posto, u kojima, naravno, prednjače slavonske županije - istaknula je podsjetivši na premijerovu izjavu od ljetos kako se u Slavoniji osjećaju zamah i entuzijazam. 

- Iako naši političari tvrde da se to događa i drugima, zanimljivo je da u UN-ovim projekcijama nema Slovenije i Crne Gore. Nema ni razvijenih europskih zemalja, očito je - ne događa se svima - rekla je naglasivši kako narod nije čuo niti jednu ispriku za političke promašaje i put prema europskom dnu. 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • neidemdalje 02.11.2022.

    na komemoraciji za kunu u osijeku dobacio sam državnom tajniku iz ministarstva finacija samo jednu riječ "lažove" ... na to me je opkolilo troje uniformisanih policajaca i zatražili osobnu iskaznicu... na moje pitanje zašto ju traže odgovor je bio da me legitimiraju... pa rekoh znam da me želite legitimirati ali me zanima zbog čega, zašto ne legitimirate i ostalih 20 tak ljudi koji su se našli na trgu... nakon što se policajac izjasnio da me legitimiraju jer nisam prijavio prosvjed rekao sam da ovo nije organizirani prosvjed već prosvjed jedne osobe koji se ne mora prijaviti prema zakonu. nakon negodovanja nekolicine građana pogledali su osobnu i udaljili se uz opomenu da ne smijem vikati ... mislim da ako  plenkiju izmakne fotelja u euroslaviji ona u sjevernoj koreji sigurno neće...

  • DinoAKA ljubiša 02.11.2022.

    Koliko je ono barem službeno kradeze dužan vratit 23 il 32 milijuna kn? Jel vraćeno i što se čeka ???

  • 02.11.2022.

    auuuuuuuuuuuuuuu,da,ovo je teška sprdačina,,sliku ovog da ne kažem što i koga,jer će me blokiratrati zbog istine na mjesec dana zbog istine,,staviti na letak o uvođenju eura,,pa ovo je čisti komunistički panflet,,tako smo nekad u škli imali sliku druga TITA,izvješene svugdje njegove slike,,tako nam sada hdz veliča Plenkovića,,kao da ga narod ovakvog naduvenka želi vidjeti,,ovo je sramota što i koga su stavili na letak,,sramiti se hdz-ci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare