To je to što me zanima!

'Znala je kad treba odšutjeti, a kada treba reagirati na udarac'

Vidimo pretvaranje jedne stranačke osobe u državničku osobu. Gospodin Ivo Josipović je pak pomalo žrtva okolnosti, rekao je Igor Zidić u Otvorenom na HRT-u
Vidi originalni članak

Promjena se vidjela već tijekom kampanje, a vidi se i danas. Vidimo pretvaranje jedne stranačke osobe u državničku osobu. Gospodin Josipović je pak pomalo žrtva okolnosti - rekao je Igor Zidić, predsjednik Matice Hrvatske u emisiji Otvoreno HRT-a.

- Josipović je od početka kampanje radio distancu od SDP-a, dok je s druge strane drugi model. Je li HDZ dovoljno obnovljen, kako to navodi Grabar Kitarović, preostaje da pokaže vrijeme - nadovezala se prof. dr. sc. Smiljana Leinert Novosel s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu.

'Kolinda je produkt situacije koju danas živimo'

- Kolinda Grabar Kitarović je produkt situacije koju danas živimo. Jako je dobro stavila u fokus svoje kampanje probleme ljudi. Uz to, nije se izdizala iznad ljudi, znala je kada odšutjeti, a kada reagirati na udarac. Ima sve više liderski stil komuniciranja, želi partnersku komunikaciju - kazala je Leinert Novosel.

'U idućih godinu dana bit će najsnažnija osoba političkog spektra'

- Smatram da je ovo značajna pobjeda HDZ-a. Izjave predsjednice su danas bolje nego tijekom kampanje, no predsjednik ne napada premijera. Čuli smo što će biti prvi korak predsjednice: nazvat će premijera. Ali što je drugi korak, kad premijer odgovori: Nema sjednice Vlade. Ono što nam sada treba je pluralizam, ovo nije situacija kao prije ulaska u EU. Mislim da će predsjednica u iduću godinu dana biti najsnažnija osoba političkog spektra - rekao je prof. dr. sc. Dejan Jović s Fakulteta političkih znanosti. 

Granić: Mi smo prijatelji, ne razmišljam joj biti savjetnik

Na pitanje hoće li biti jedan od savjetnika predsjednice, Mate Granić je odgovorio da neće.

- Naši su odnosi strogo prijateljski, ne razmišljam biti savjetnik. Nova predsjednica ima jasnu viziju što učiniti, pokušava zajedništvom riješiti probleme. I ona će ispuniti svoja predizborna obećanja, a djelovat će samostalno, što je uostalom bilo vidljivo i u kampanji. Država je ugrožena gospodarski i socijalno te je potreban konsenzus oko ključnih reformi. A na to Grabar Kitarović poziva - rekao je Granić.

Idi na 24sata

Komentari 172

  • nikluk20 13.01.2015.

    da josipović ne nosi teret bahatog milanovića pobjeda josipovića bi bila uprvom krugu čista....

  • Posavljak_1 13.01.2015.

    Dolaskom Kolinde i ADzea na vlast sve sjeda na svoje mjesto.Bruto nacionalno dohodak skače na 6 % ,grade se nove tvornice,kriminalci se privode pravdi,opljačkani novac se vraća ........HR država postaje uređena i zemlja blagostanja,vaša Kolinda.Ništa bolje mišljenje nemam o Zokiu i SDPeu,Josipoviću..................

  • zera 13.01.2015.

    Kolinda nemože napraviti ništa jer nema nikakve ovlasti. Kritizirati vladu i prozivati to nema nikakvog efekta pa to radi cila Hrvatska svakodnevno pa vlada opet tjera po svome, dakle nerealno je očekivati da će se išta promjeniti. SDP na čelu s Milanovićem nema nikakve šanse i dokazali su da su nesposobni a isto tako vratimo li HDZ na čelu s Karamarkom onda nam nema spasa ipak je ta stranka htjeli mi to priznat ili ne opljačkala ovu državu svi su oni bili u stranci za vrime Sanadera i dobijali novce na crno jer svi znamo da se stranka financirala iz crnih fondova. Teško će naša Hrvatska sa ovakvim političarima ostvariti napredak.

Komentiraj...
Vidi sve komentare