To je to što me zanima!

Zoran Milanović: 'Penavini stavovi su čak malo pretjerani'

Milanović je u petak posjetio Tehnički i Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci nakon čega su ga novinari upitali kako doživljava stavove gradonačelnika Penave
Vidi originalni članak

Predsjednik Republike Zoran Milanović ocijenio je u petak da su stavovi vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave oko Kolone sjećanja malo pretjerani, a uz to je ocijenio kako u ovo doba godine skoro uvijek postoje tenzije te da očekuje malo više fleksibilnosti i razuma.  

Milanović je u petak posjetio Tehnički i Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci nakon čega su ga novinari upitali kako doživljava stavove gradonačelnika Penave. 

"Pa kao malo pretjerane, ali razumijem s kim ima problem. Ali, na kraju krajeva, ta HOS-ova zastava je svake godine tamo u prvom redu. HOS je bio u Vukovaru, kasnije ih je Tuđman zabranio jer su skoro njemu došli glave, ne oni koji su branili Vukovar, nego neki drugi", odgovorio je Milanović. 

'SITUACIJA JE ISTA' Penava ostaje pri svome: 'Tko ne prihvaća vrijednosti Vukovara, nema što tražiti tu'

Tu je bilo dosta prevratničkih ambicija među vodstvom HOS-a i zato su prije svega došli na udar Tuđmana i HDZ-a, rekao je, dodavši kako "taj obračun ne prestaje". 

Prethodnih dana negativne reakcije na političkoj sceni izazvala je odluka vukovarskog Odbora za obilježavanje Dana sjećanja te izjave gradonačelnika Penave da će Kolonu sjećanja predvoditi pripadnici HOS-a, plakat sa velikim slovom "U" te poruka "svima onima koji imaju nešto protiv HOS-a'' da ne dolaze u Vukovar. 

Također, stanovnici Škabrnje potpisuju peticiju protiv dolaska članova SDSS-a na obilježavanje Dana sjećanja.

KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI Huškač i manipulator Ivan Penava o politiziranju Vukovara učio je od najboljih. Od HDZ-a

Milanović je to nazvao "neveselim".

"Skoro uvijek su tenzije u ovo doba godine. Mislim da to nije toliko prema SDSS-u nego prema nekom drugom", ocijenio je.

Upitan hoće li on ići u Vukovar, Milanović je odgovorio kako bi išao te poručio kako "očekuje malo više fleksibilnosti i razuma". 

"Ne bi trebalo sad zaoštravati na način na koji se zaoštrava", rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • ivokap 03.11.2023.

    Našla su se dvojica....intelektualaca, oni se dobro razumiju!

  • Luna777 03.11.2023.

    Meni ovo od Penave ne izgleda kao "malo pretjerivanje", već kao namjerno izazivanje ekscesa u vrhu politike, preko HOS-a, preko ZDS-a, a sve to zbog političkih poena, jer eto bliže se izbori... Nitko nema pravo svojatati rat i Dane sjećanja u Vukovaru i kolone, ni predsjednik RH, ni premijer, a niti pak Penava. Ljudi iz cijele Hrvatske bili su u Vukovaru, mnogi i tamo poginuli. Stoga i ne trebaju na ove Dane sjećanja na Vukovar biti podjele!

Komentiraj...
Vidi sve komentare