To je to što me zanima!

Zoran Milanović ponovno vodi SDP i lijevu oporbu u provaliju

Koliko puta smo to gledali u proteklih desetak godina? Da HDZ-u rejting raste dok Milanoviću i SDP popularnost pada? Najnovije istraživanje CRO Demoskop otkriva kako HDZ profitira na Milanovićevu liderstvu u oporbi.
Vidi originalni članak

To je nešto na što smo navikli posljednjih desetak godina.

Gledati kako rejting HDZ-a raste, dok popularnost Zorana Milanovića i SDP-a padaju.

Istraživanje CRO Demoskop koje za RTL provodi agencija Promocija plus pokazalo je da popularnost HDZ-a u prosincu raste u odnosu na prethodna dva mjeseca, dok SDP pada (sa 16,5 na 15,4 posto potpore), kao što pada i rejting predsjednika Republike (18 posto u studenom, 15,8 u prosincu).

Vladajuća stranka izranjavana korupcijom, obnovom, inflacijom i još uvijek neobuzdanim pesimizmom građana uspijeva popraviti svoj rejting, dok se glavna oporbena stranka i neformalni lider opozicije strmoglavljuju.

Tako je to kad Milanović vodi opoziciju. 

200.000 HRVATA U ČILEU Milanović putuje u Čile: Hrvati mu pripremaju doček, a susrest će se s predsjednikom Borićem

Jedan od četiri

Tako je bilo godinama dok je Milanović vodio SDP i u četiri pokušaja samo jednom dobio parlamentarne izbore, tako je i sada kad se SDP sa svojim liderom Peđom Grbinom skutrio u Milanovićevoj sjeni, kad je cijela lijeva oporba talac predsjednika države, i kad Milanović uzurpira prostor oporbi u svojim jalovim i promašenim napadima na HDZ.

Na čemu HDZ opet profitira.

Naravno, premijer Andrej Plenković i dalje je na čelu liste najnepopularnijih političara, ali predsjednik Milanović na toj listi puše mu za vratom. 

Raspad SDP-a

Kao i mnogo puta do sada, SDP i oporba pali su žrtvama Milanovićeva liderstva. Raskupusani SDP osjetio je posljedice Milanovićeva kadrovskog rasula, zavađenih frakcija, gubitka identiteta i programskih vrludanja, kao što sada ne može pored Milanovićevih verbalnih ispada i populističkog mahnitanja doći do izražaja, odnosno svojim oportunizmom, kukavičlukom i virkanjem iz Milanovićeve sjene SDP gubi utjecaj među biračima i vidljivost u javnosti.

SDP često ne može od Milanovića doći do riječi, a onda ostaje bez riječi kad se treba osvrnuti na Milanovićeve ispade. Kao što ne zna što bi rekao kad mu se ukaže prilika.

CVJETA CVIJEĆE Kolinda se javila Zokiju: Kako je lijepo vidjeti hrvatske boje...

HDZ profitira

HDZ je, osim u post-sanaderovskom periodu korupcijskog samouništenja, profitirao od Milanovićeva liderstva u opoziciji, čak je i Tomislav Karamarko uspio dotegliti HDZ na vlast (uz pomoć sadašnjih Milanovićevih prijatelja iz Mosta). Milanovićevi ljudi - i koalicijski partneri - bili su najistaknutiji Plenkovićevi žetončići u prošlom mandatu, a predsjednik države svojim desnim populizmom pomaže Plenkoviću da se ugura u centar gdje se HDZ uvijek najugodnije osjećao i postojano preživljavao, kao što je upravo u centru najuspješnije neutralizirao oporbu i SDP-ovu politiku.

Zoran Milanović uvijek je imao zlatni dodir - ali za HDZ.

I prečesto je oporbu i SDP vodio za ruku - ravno u ponor. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • dijalektičar 05.12.2022.

    Milanović te svi političari i "političari" trebali bi pročitati Vođu Radoja Domanovića.

  • Luna777 05.12.2022.

    Ne čudi me što SDP loše stoji s rejtingom, jer su se raskolili, bezidejni su, a i nisu na vlasti. S druge strane, više me čudi što HDZ-u raste rejting, nakon svih afera kradoljubne stranke, nakon pogodovanja subvencijama, manipuliranja sredstvima EU, nakon krađa milijuna i milijardi, što dokazanih što nestalih bez traga. Još me više interesira, zašto država ne ubire porez od tajkuna, kome se opet pogoduje? No, narodu kao da to uopće ne smeta. Čudni smo mi ljudi,biramo one koji nas kradu, manipuliraju s nama, uvode kult ličnosti i jednoumlje.

  • javni.biljeznik.boze.petrova 05.12.2022.

    SDP je u provaliji vec 5-6 godina...

Komentiraj...
Vidi sve komentare