Obavijesti

News

Komentari 7

Zoran Milanović ponovno vodi SDP i lijevu oporbu u provaliju

Zoran Milanović ponovno vodi SDP i lijevu oporbu u provaliju
1

Koliko puta smo to gledali u proteklih desetak godina? Da HDZ-u rejting raste dok Milanoviću i SDP popularnost pada? Najnovije istraživanje CRO Demoskop otkriva kako HDZ profitira na Milanovićevu liderstvu u oporbi.

VIDEO

To je nešto na što smo navikli posljednjih desetak godina.

Gledati kako rejting HDZ-a raste, dok popularnost Zorana Milanovića i SDP-a padaju.

Istraživanje CRO Demoskop koje za RTL provodi agencija Promocija plus pokazalo je da popularnost HDZ-a u prosincu raste u odnosu na prethodna dva mjeseca, dok SDP pada (sa 16,5 na 15,4 posto potpore), kao što pada i rejting predsjednika Republike (18 posto u studenom, 15,8 u prosincu).

Vladajuća stranka izranjavana korupcijom, obnovom, inflacijom i još uvijek neobuzdanim pesimizmom građana uspijeva popraviti svoj rejting, dok se glavna oporbena stranka i neformalni lider opozicije strmoglavljuju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tako je to kad Milanović vodi opoziciju. 

Milanović putuje u Čile: Hrvati mu pripremaju doček, a susrest će se s predsjednikom Borićem
Milanović putuje u Čile: Hrvati mu pripremaju doček, a susrest će se s predsjednikom Borićem

Jedan od četiri

Tako je bilo godinama dok je Milanović vodio SDP i u četiri pokušaja samo jednom dobio parlamentarne izbore, tako je i sada kad se SDP sa svojim liderom Peđom Grbinom skutrio u Milanovićevoj sjeni, kad je cijela lijeva oporba talac predsjednika države, i kad Milanović uzurpira prostor oporbi u svojim jalovim i promašenim napadima na HDZ.

Na čemu HDZ opet profitira.

Naravno, premijer Andrej Plenković i dalje je na čelu liste najnepopularnijih političara, ali predsjednik Milanović na toj listi puše mu za vratom. 

Raspad SDP-a

Kao i mnogo puta do sada, SDP i oporba pali su žrtvama Milanovićeva liderstva. Raskupusani SDP osjetio je posljedice Milanovićeva kadrovskog rasula, zavađenih frakcija, gubitka identiteta i programskih vrludanja, kao što sada ne može pored Milanovićevih verbalnih ispada i populističkog mahnitanja doći do izražaja, odnosno svojim oportunizmom, kukavičlukom i virkanjem iz Milanovićeve sjene SDP gubi utjecaj među biračima i vidljivost u javnosti.

SDP često ne može od Milanovića doći do riječi, a onda ostaje bez riječi kad se treba osvrnuti na Milanovićeve ispade. Kao što ne zna što bi rekao kad mu se ukaže prilika.

Kolinda se javila Zokiju: Kako je lijepo vidjeti hrvatske boje...
Kolinda se javila Zokiju: Kako je lijepo vidjeti hrvatske  boje...

HDZ profitira

HDZ je, osim u post-sanaderovskom periodu korupcijskog samouništenja, profitirao od Milanovićeva liderstva u opoziciji, čak je i Tomislav Karamarko uspio dotegliti HDZ na vlast (uz pomoć sadašnjih Milanovićevih prijatelja iz Mosta). Milanovićevi ljudi - i koalicijski partneri - bili su najistaknutiji Plenkovićevi žetončići u prošlom mandatu, a predsjednik države svojim desnim populizmom pomaže Plenkoviću da se ugura u centar gdje se HDZ uvijek najugodnije osjećao i postojano preživljavao, kao što je upravo u centru najuspješnije neutralizirao oporbu i SDP-ovu politiku.

Zoran Milanović uvijek je imao zlatni dodir - ali za HDZ.

I prečesto je oporbu i SDP vodio za ruku - ravno u ponor. 

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u