To je to što me zanima!

Zorici nema ni traga, a par čeka suđenje za ubojstvo na slobodi: 'Ovo je jako kompliciran slučaj'

Zorica Fadljević nestala je krajem studenog prošle godine, a bračni par koji je optužen za ubojstvo brani se šutnjom. Tužitelji još ne otkrivaju koje su to sumnje zbog kojih su i podigli optužnicu
Vidi originalni članak

Slučaj nestale Zorice Fadljević (48) iz Sibinja kod Slavonskog Broda i dalje je pod velom tajne. Nitko, policija, istražitelji, državno odvjetništvo i obitelj nestale još ne znaju odgovor na pitanje gdje je ona i to više od godinu dana od nestanka.

Supružnici, prvoosumnjičena S.K. (61) i drugoosumnjičeni M.K. (63) s prebivalištem na zapadnom dijelu Slavonskog Broda su temeljem odluke Vrhovnog suda pušteni da se brane sa slobode i trenutno čekaju početak sudske rasprave. Županijski sud je u rujnu prošle godine potvrdio optužnicu kojom se bračni par sumnjiči da je počinio ubojstvo. U međuvremenu su osumnjičeni promijenili odvjetnike i sada ih zastupaju Zoran Mataić i Krešimir Kmet.

DORH: ŽALIT ĆEMO SE! Optužene za ubojstvo Zorice pustili da se brane sa slobode

- Slučaj je jako kompliciran, s obzirom da je sve još u sudskom postupku, vrlo malo toga mogu reći osim da se moj branjenik i branjenica kolege Kmeta i dalje brane šutnjom. Skoro da nema dokaza o počinjenju djela za kojeg se sumnjiče, jer nema tijela, šanse da budu osuđeni ili oslobođeni optužbe su pola pola – rekao je odvjetnik Zoran Mataić, a na postulat 'nema tijela, nema dijela', poznat iz američkog pravosuđa kaže:

- Kod nas je to malo drugačije, presuda se može donijeti i na temelju indicija, no, one moraju biti snažno utemeljene - kaže Mataić.

No, što ako se netko na temelju tih indicija osudi i ako se otkrije da nije kriv nakon izvjesnog vremena?

- Kaže mu su hvala lijepa i možete sada ići kući, karikiram – rekao je odvjetnik. 

I stvarno je čudna situacija, Županijsko državno odvjetništvo ne izlazi s informacijom koje su to osnovane sumnje na temelju kojih su podigli optužnicu, osumnjičeni ne priznaju počinjenje kaznenog djela, odnosno - brane se šutnjom. Nitko ne osporava da su se osumnjičeni tog 18. studenog prošle godine u večernjim satima sastali s nestalom, vjerojatno je došlo do prepirke između njih, ali jesu li se s parkirališta svi troje u automobilu odvezli, kako tvrdi ŽDO, ili je Zorica izašla i otišla u nepoznatom pravcu to se tek treba utvrditi.

MISTERIJ U SLAVONIJI Zorice Fadljević još nema, a osumnjičeni za ubojstvo šute...

Možda je za nestanak Zorice netko treći kriv, sve su to nedoumice koje bi se trebale razjasniti u sudskom postupku na čije se zakazivanje  još čeka.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • Ivan Kašić 09.12.2020.

    Inače braniti se šutnjom je dobar potez na sudu,i svi odvjetnici se zalažu za obranu,jer se može ustanoviti potpuno suprotno bez potrebe njihovog iznošenja iskaza. Imam susjeda za kojeg se dokazalo da je nevin nakon tri mjeseca istražnog zatvora,i da je stranka lagala iz ljutnje. Pušten je van sa odbačenim kaznenim djelom bez podignute optužnice. Zato se i zove istražni zatvor. i odvjetnici savjetuju obranu šutnjom do kraja

  • sljastrava 07.12.2020.

    Ludoga naslova.

  • REPLIKA91 07.12.2020.

    Nesposobni ste vi i pravosuđe

Komentiraj...
Vidi sve komentare