To je to što me zanima!

Avion hrvatske tvrtke Jung Sky izletio s piste u Belgiji: 'Bitno je da su posada i putnik dobro'

Cessna hrvatske kompanije Jung Sky izletjela je s piste sinoć u Antwerpenu. Vlasnik kompanije rekao nam je da je najvažnije da nitko nije ozlijeđen. Dodao je da na prvi pogled šteta nije prevelika
Vidi originalni članak

Zrakoplov Cessna privatnoga hrvatskog avioprijevoznika JungSky imao je u subotu navečer nezgodu prilikom slijetanja u Zračnu luku Antwerp u Belgiji, a ozlijeđenih nije bilo, objavljeno je u nedjelju na internetskoj stranici Croatian Aviation.

POGLEDAJTE VIDEO:
Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zrakoplov JungSkya na letu iz Napulja za Antwerp u Belgiji  prilikom slijetanja u spomenutu belgijsku zračnu luku nije se zaustavio na uzletno-sletnoj stazi već na travnatoj površini iza kraja piste. Nezgoda se dogodila u 20,57 sati po lokalnom vremenu. Kao razlog spominje se kasni 'touchdown'.

Belgijska agencija za civilno zrakoplovstvo pokrenula je istragu, a svi najavljeni letovi prema Zračnoj luci Antwerp sinoć su bili preusmjereni u Zračnu luku Maastricht.

- U zrakoplovu je uz dvočlanu posadu bio jedan putnik, a niti putnik niti posada nisu ozlijeđeni - stoji u priopćenju aviokompanije.

- Pri slijetanju je avion produžio još nekakvih 30-ak metara iza piste. Ono što je u cijeloj priči najbitnije je da apsolutno nitko u tom incidentu nije ozlijeđen. Avion je nakon toga izvučen s travnate površine gdje je sletio. Kotačima je upao u zemlju. Otegljen je u hangar gdje se sad trenutno radi na dijagnozi da vidimo kolika je šteta. Na prvi pogled izgleda da šteta nije prevelika, zato što je avion najnormalnije izvučen i otegljen pomoću traktora za vuču. Nije bilo nekih većih oštećenja u smislu da avion više neće moći voziti. Sve je prošlo bez, hvala bogu bilo kakvih ozljeda i bilo čega težega, to je najbitnije - rekao nam je Krešimir Jung, vlasnik aviokompanije.

- U ovom trenutku, zrakoplov se nalazi u hangaru u Antwerpenu na inspekciji ovlaštene organizacije za održavanje tog tipa zrakoplova. Službena istraga je u tijeku te ćemo u narednim danima imati više informacija o uzrocima ovog događaja - govore iz aviokompanije.

Kompanija JungSky je osnovana 2009. godine, a flotu čine dva Cessna 525A CJ2 mlažnjaka s kojima prometuju na destinacije diljem Europe i sjeverne Afrike. Godišnje odrade više od 1.200 letova i to na više od 200 različitih zračnih luka u 40-tak različitih zemalja. Letove obavlja dvočlana posada, kapetan  posade i kopilot. Zrakoplovna baza, kao i sjedište kompanije je u Zagrebu, navodi portal Croatian Aviation. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 31.01.2021.

    pilot je imao problema sa parkiranim automobilima na nogostupu...

  • 31.01.2021.

    Jel Mostarska diploma ?

  • no sleep 31.01.2021.

    Za svoj auto kupim dvije ove cessne

Komentiraj...
Vidi sve komentare