Obavijesti

News

Komentari 8

Avion hrvatske tvrtke Jung Sky izletio s piste u Belgiji: 'Bitno je da su posada i putnik dobro'

Avion hrvatske tvrtke Jung Sky izletio s piste u Belgiji: 'Bitno je da su posada i putnik dobro'

Cessna hrvatske kompanije Jung Sky izletjela je s piste sinoć u Antwerpenu. Vlasnik kompanije rekao nam je da je najvažnije da nitko nije ozlijeđen. Dodao je da na prvi pogled šteta nije prevelika

VIDEO

Zrakoplov Cessna privatnoga hrvatskog avioprijevoznika JungSky imao je u subotu navečer nezgodu prilikom slijetanja u Zračnu luku Antwerp u Belgiji, a ozlijeđenih nije bilo, objavljeno je u nedjelju na internetskoj stranici Croatian Aviation.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Airbus MAVERIC 01:10

Zrakoplov JungSkya na letu iz Napulja za Antwerp u Belgiji  prilikom slijetanja u spomenutu belgijsku zračnu luku nije se zaustavio na uzletno-sletnoj stazi već na travnatoj površini iza kraja piste. Nezgoda se dogodila u 20,57 sati po lokalnom vremenu. Kao razlog spominje se kasni 'touchdown'.

Belgijska agencija za civilno zrakoplovstvo pokrenula je istragu, a svi najavljeni letovi prema Zračnoj luci Antwerp sinoć su bili preusmjereni u Zračnu luku Maastricht.

- U zrakoplovu je uz dvočlanu posadu bio jedan putnik, a niti putnik niti posada nisu ozlijeđeni - stoji u priopćenju aviokompanije.

- Pri slijetanju je avion produžio još nekakvih 30-ak metara iza piste. Ono što je u cijeloj priči najbitnije je da apsolutno nitko u tom incidentu nije ozlijeđen. Avion je nakon toga izvučen s travnate površine gdje je sletio. Kotačima je upao u zemlju. Otegljen je u hangar gdje se sad trenutno radi na dijagnozi da vidimo kolika je šteta. Na prvi pogled izgleda da šteta nije prevelika, zato što je avion najnormalnije izvučen i otegljen pomoću traktora za vuču. Nije bilo nekih većih oštećenja u smislu da avion više neće moći voziti. Sve je prošlo bez, hvala bogu bilo kakvih ozljeda i bilo čega težega, to je najbitnije - rekao nam je Krešimir Jung, vlasnik aviokompanije.

- U ovom trenutku, zrakoplov se nalazi u hangaru u Antwerpenu na inspekciji ovlaštene organizacije za održavanje tog tipa zrakoplova. Službena istraga je u tijeku te ćemo u narednim danima imati više informacija o uzrocima ovog događaja - govore iz aviokompanije.

Kompanija JungSky je osnovana 2009. godine, a flotu čine dva Cessna 525A CJ2 mlažnjaka s kojima prometuju na destinacije diljem Europe i sjeverne Afrike. Godišnje odrade više od 1.200 letova i to na više od 200 različitih zračnih luka u 40-tak različitih zemalja. Letove obavlja dvočlana posada, kapetan  posade i kopilot. Zrakoplovna baza, kao i sjedište kompanije je u Zagrebu, navodi portal Croatian Aviation. 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...