To je to što me zanima!

Župan Stričak obišao gradilište centra kompetentnosti: 'Već sada možemo vidjeti rezultate'

Kako je istaknuo župan Stričak, u planu je i obnova "Arboretum Opeka", vrijedna 58 milijuna kuna, a u sam sadržaj uložit će se oko 49 milijuna kuna kako bi profesori i polaznici centra bili educirani
Vidi originalni članak

Varaždinski župan Anđelko Stričak rekao je u utorak pri obilasku gradilišta regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi kako su, "bez obzira na negativne reakcije javnosti i dugogodišnje usuglašavanje oko budućnosti dvorca Opeka", rezultati već sada vidljivi.

Naime, u sklopu europskog projekta, vrijednog 43,1 milijun kuna, u tijeku su radovi na rekonstrukciji i obnovi dvorca Opeka, a u utorak su gradilište u pratnji ravnateljice Srednje škole „Arboretum Opeka” Rajke Tršinski i predstavnika izvođača radova obišli župan Stričak, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak i čelnici općine Vinice, nakon čega je održana uvodna konferencija projekta.

ŽUPAN ANĐELKO STRIČAK: 'Varaždinskoj bolnici nedostaje novac za plaće, ali će one biti sigurno isplaćene do srijede'

„Radovi na Arboretumu su na jednoj visokoj razini i u sljedećih godinu dana trebali bi biti i završeni”, rekao je Stričak i dodao kako će se u idućih nekoliko godina u taj lokalitet uložiti oko 150 milijuna kuna.

Kako je istaknuo župan Stričak, u planu je i obnova "Arboretum Opeka", vrijedna 58 milijuna kuna, a u sam sadržaj uložit će se oko 49 milijuna kuna kako bi profesori i polaznici centra bili educirani.

KANDIDAT ZA VARAŽDINSKOG ŽUPANA Stričak: Protekli mandat bio je pun izazova,ali s najviše investicija do sada

Državni tajnik Paljak rekao je kako su centri kompetentnosti u Varaždinskoj županiji u punom zamahu, što je, osim na primjeru dvorca Opeka, vidljivo i na primjeru Medicinske škole "Varaždin", gdje će biti uspostavljen regionalni centar kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija.

Radovi na dvorcu Opeka izvode se u sklopu europskog projekta “Rekonstrukcija i opremanje dvorca Opeka za potrebe regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi”, vrijednog 43,1 milijun kuna, od čega je 30 milijuna kuna sufinancirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a razliku financira Varaždinska županija kao osnivač škole.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare