To je to što me zanima!

Žuti alarm za gotovo cijelu zemlju zbog jakog vjetra, ali ostaje iznadprosječno toplo

Tijekom vikenda nas očekuje slabiji vjetar te promjenjivo vrijeme sa sunčanim razdobljima, ali još mjestimice s kišom. Temperatura bez veće promjene
Vidi originalni članak

U Hrvatskoj će u četvrtak vrijeme biti promjenjivo, ponegdje i pretežno oblačno, a sunčana razdoblja vjerojatnija su na jugu i istoku zemlje. Povremena kiša očekuje se uglavnom na širem riječkom području te u Gorskom kotaru, češća u drugom dijelu dana. 

Bit će razmjerno vjetrovito, na kopnu uz umjeren i jak jugozapadnjak, lokalno na udare olujan, na Jadranu jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 17 °C.

Samo Kninska i Osječka regija su bez upozorenja, dok je za ostatak države upaljen žuti meteoalarm zbog jakih udara vjetra.

U nastavku vam donosimo detaljniju, HRT-ovu prognozu vremena, za četvrtak i nadolazeće dane.

Četvrtak će u istočnim hrvatskim područjima početi uz mnogo sunčanog vremena. Tijekom prijepodneva će doći do porasta naoblake pa će u nastavku dana sunčanih razdoblja biti zamjetno manje nego prijepodne. Temperatura će uz jugozapadni i južni vjetar porasti do vrijednosti od 15 do 18 °C.

STIŽE PROMJENA VREMENA Drž'te se! Sutra opasni vjetar, žuti alarm za veći dio Hrvatske

U središnjoj Hrvatskoj temperatura će se kretati između 13 i 17 °C, a jutarnja od 3 do 7 °C. Naoblačit će prije nego na istoku, a kasno popodne i navečer mjestimice može biti i kiše. Uz to, bit će razmjerno vjetrovito jer će jugozapadnjak ponegdje imati jake, moguće i olujne udare.

Na udare olujni jugozapadnjak i u gorskoj Hrvatskoj, a na sjevernom Jadranu jugo koje će prema kraju dana jačati i mjestimice može biti olujno. Uz promjenjivo pa i pretežno oblačno vrijeme vjerojatnost za kišu bit će povećana na širem području Rijeke, navečer i u nekim drugim područjima.

Ovdje svakodnevno pratite prognozu vremena 24sata

Promjenjivo oblačno bit će i na srednjem Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije. Više će sunca biti prijepodne, a potkraj četvrtka na sjeveru Dalmacije moguća je kiša. Puhat će jugo, umjereno, prema kraju dana i jako, moguće s olujnim udarima. Najviša temperatura od 14 do 17 °C.

A VRIJEME SE NE SMIRUJE VIDEO Kalifornija na udaru nove oluje: Skoro cijela država pod alarmom za moguće poplave

Podjednako i na krajnjem jugu Hrvatske. Prijepodne dulja sunčana razdoblja, zatim tijekom dana sve više oblaka, uz jugo koje će poslijepodne i navečer ponegdje biti jako. More pritom umjereno valovito i valovito, potkraj dana i jače valovito.

Čeka nas promjenjivi vikend

- U petak na kopnu oblačno s kišom te i dalje relativno vjetrovito. Tijekom vikenda slabiji vjetar te promjenjivo sa sunčanim razdobljima, ali još mjestimice s kišom. Temperatura bez veće promjene.

- I na Jadranu još razmjerno toplo, ali od petka do nedjelje i vjetrovito te kišovito, mjestimice s obilnijom oborinom. U subotu i nedjelju uglavnom na jugu može biti jačih pljuskova s grmljavinom pri čemu će jugo oslabjeti i okrenuti prolazno na jugozapadnjak- prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 22.02.2024.

    danas puse olujno jugo ali idalje toplo 18

Komentiraj...
Vidi sve komentare