Obavijesti

News

Komentari 1

Žuti alarm za gotovo cijelu zemlju zbog jakog vjetra, ali ostaje iznadprosječno toplo

Žuti alarm za gotovo cijelu zemlju zbog jakog vjetra,  ali ostaje iznadprosječno toplo
2

Tijekom vikenda nas očekuje slabiji vjetar te promjenjivo vrijeme sa sunčanim razdobljima, ali još mjestimice s kišom. Temperatura bez veće promjene

VIDEO

U Hrvatskoj će u četvrtak vrijeme biti promjenjivo, ponegdje i pretežno oblačno, a sunčana razdoblja vjerojatnija su na jugu i istoku zemlje. Povremena kiša očekuje se uglavnom na širem riječkom području te u Gorskom kotaru, češća u drugom dijelu dana. 

Bit će razmjerno vjetrovito, na kopnu uz umjeren i jak jugozapadnjak, lokalno na udare olujan, na Jadranu jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 17 °C.

Samo Kninska i Osječka regija su bez upozorenja, dok je za ostatak države upaljen žuti meteoalarm zbog jakih udara vjetra.

U nastavku vam donosimo detaljniju, HRT-ovu prognozu vremena, za četvrtak i nadolazeće dane.

Četvrtak će u istočnim hrvatskim područjima početi uz mnogo sunčanog vremena. Tijekom prijepodneva će doći do porasta naoblake pa će u nastavku dana sunčanih razdoblja biti zamjetno manje nego prijepodne. Temperatura će uz jugozapadni i južni vjetar porasti do vrijednosti od 15 do 18 °C.

Drž'te se! Sutra opasni vjetar, žuti alarm za veći dio Hrvatske
Drž'te se! Sutra opasni vjetar, žuti alarm za veći dio Hrvatske

U središnjoj Hrvatskoj temperatura će se kretati između 13 i 17 °C, a jutarnja od 3 do 7 °C. Naoblačit će prije nego na istoku, a kasno popodne i navečer mjestimice može biti i kiše. Uz to, bit će razmjerno vjetrovito jer će jugozapadnjak ponegdje imati jake, moguće i olujne udare.

Na udare olujni jugozapadnjak i u gorskoj Hrvatskoj, a na sjevernom Jadranu jugo koje će prema kraju dana jačati i mjestimice može biti olujno. Uz promjenjivo pa i pretežno oblačno vrijeme vjerojatnost za kišu bit će povećana na širem području Rijeke, navečer i u nekim drugim područjima.

Ovdje svakodnevno pratite prognozu vremena 24sata

Promjenjivo oblačno bit će i na srednjem Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije. Više će sunca biti prijepodne, a potkraj četvrtka na sjeveru Dalmacije moguća je kiša. Puhat će jugo, umjereno, prema kraju dana i jako, moguće s olujnim udarima. Najviša temperatura od 14 do 17 °C.

VIDEO Kalifornija na udaru nove oluje: Skoro cijela država pod alarmom za moguće poplave
VIDEO Kalifornija na udaru nove oluje: Skoro cijela država pod alarmom za moguće poplave

Podjednako i na krajnjem jugu Hrvatske. Prijepodne dulja sunčana razdoblja, zatim tijekom dana sve više oblaka, uz jugo koje će poslijepodne i navečer ponegdje biti jako. More pritom umjereno valovito i valovito, potkraj dana i jače valovito.

Čeka nas promjenjivi vikend

- U petak na kopnu oblačno s kišom te i dalje relativno vjetrovito. Tijekom vikenda slabiji vjetar te promjenjivo sa sunčanim razdobljima, ali još mjestimice s kišom. Temperatura bez veće promjene.

- I na Jadranu još razmjerno toplo, ali od petka do nedjelje i vjetrovito te kišovito, mjestimice s obilnijom oborinom. U subotu i nedjelju uglavnom na jugu može biti jačih pljuskova s grmljavinom pri čemu će jugo oslabjeti i okrenuti prolazno na jugozapadnjak- prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura
DOBIO 13 GODINA ZATVORA

Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura

Bivši policajac Denis Lingart nepravomoćno je osuđen zbog 18 razbojništava i jednog u pokušaju. Mete su mu bile banke, Fina...