To je to što me zanima!

Amerikanac obožava Balkan, sprema burek i pjeva Grašine hitove: 'Ne razumijem ni riječ!'

Nakon što je TikToker Justus Reid podigao prašinu svojom kritikom Jugića, odlučio se iskupiti balkanskim pratiteljima. Sada pjeva hitove Petra Graše, Albine, Toše Proeskog i mnogih drugih, a to što ne zna hrvatski ne predstavlja mu problem
Vidi originalni članak

Mladi glazbenik Justus Reid na TikToku objavljuje videe na kojima pjeva i svira gitaru, a prati ga preko 120.000 ljudi. U zadnje vrijeme sve njegove objave vezane su uz Balkan, koji TikToker žarko želi posjetiti.

Sve je počelo nakon njegove negativne recenzije za najprepoznatljiviji automobil s naših prostora - 'Jugić'. Reid ga je prozvao najgorim automobilom ikad, a Balkanci su se ujedinili u komentarima i oštro ga kritizirali.

- Dečko, upravo si uvrijedio cijelu istočnu Europu - glasio je jedan od komentara. TikToker se u kasnijem videu ispričao i rekao da najgori automobil ipak nije Yugo, nego Golf 2.

Kako bi se iskupio Balkancima, Justus je snimio video u kojem pjeva viralni hit Vere Matović 'Miki Milane'.

@justus_reid

I barely made it to the end😅 ##balkan ##trezan ##serbia ##croatia ##bosnia ##fyp

♬ original sound - Justus Reid

- Amerikanac sam, nemate pojma koliko mi je trebalo naučim ovu pjesmu. Ne znam ni što riječi znače - rekao je na početku videa.

Nakon toga je počeo proučavati Balkansku kulturu i običaje, te nastavio snimati videe u kojima pjeva pjesme na hrvatskom i srpskom. Otpjevao je 'Molitvu' Marije Šerifović, te pokazao na koji način je učio tekst.

@justus_reid

These videos take forever! ##Balkans ##croatia ##serbia ##bosnia ##macedonia ##albania ##montenegro ##slovenia ##croatiafyp

♬ original sound - Justus Reid

Ubrzo je otpjevao i hit Petra Graše 'Ako te pitaju', te rekao kako se s tekstom te pjesme posebno namučio. Najteža pjesma za naučiti bila mu je, kaže, 'Igra bez granica Toše Proeskog. Također, Reid je oduševio balkanske pratitelje i svojim izvedbama pjesmama 'TikTok' Albine Grčić i  'Loco Loco' srpskih eurovizijskih predstavnica, grupe Hurricane.

@justus_reid

Wait for it... ##Balkans ##croatia ##serbia ##slovenia ##eurovision ##ticktock ##music

♬ original sound - Justus Reid

Čini se kako mu se Petar Grašo jako svidio, jer je otpjevao i njegovu pjesmu 'Moje zlato' i poručio pratiteljima neka video pošalju voljenoj osobi. 

@justus_reid

Balkans know their food! ##Balkans ##serbia ##croatia ##burek ##cooking ##food

♬ Taste It - Ikson

Osim glazbe, TikTokeru se svidjela i balkanska kuhinja, te je ubrzo pokušao sam pripremiti burek. 

KORNELIJA SAVJETUJE HRVATE Influencerica podigla prašinu: 'Dečki, spoj nisu kava i šetnja, pa nisam pas! Želim na večeru'

- Uvjerili ste me, želim posjetiti Balkan - rekao je oduševljeni Amerikanac.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Čeljo Brtika 03.06.2021.

    Sloveniju se svrstao u Balkan. Slovenci na aparatima 🤣

  • MarjanaKrstavac 02.06.2021.

    Ajd da i ja dozivim da Amerikanci su culi za nase pjevače 

Komentiraj...
Vidi sve komentare