To je to što me zanima!

Ante Gotovina na tonskoj probi Daleke obale: 'Sluša samo naše pjesme kada karta s ekipom...'

Sjajan čovjek, pristojan i jednostavan. Pričao nam je o glazbi, kako voli jazz i saksofon, prenio nam je Hrepa
Vidi originalni članak

Prva proba Daleke obale bila je na ljeto 1985. na Bačvicama s akustičnim gitarama, usnom harmonikom i šuškama pa je ovo naše što smo pripremali zadnjih mjeseci kod Jakše u Rupi povratak korijenima, riječi su to Borisa Hrepića Hrepe, jednog od osnivača splitskog benda, pa te rečenice još i više dobivaju na težini.

PJEVAČ DALEKE OBALE Kralj saksofona Jakša o novom singlu 'Neverland': 'Vjerujem da će naši ljudi ovo prepoznati'

Hrepa i Jakša Jordes, koji je naslijedio prvog pjevača Marijana Bana, prošlog su tjedna imali nastupe u Šibeniku i Pakoštanima. Jakša i Hrepa (ex Daleka obala) pisalo je na plakatima, koji su na tonsku probu privukli i generala Antu Gotovinu.

- Sjajan čovjek, pristojan i jednostavan. Pričao nam je o glazbi, kako voli jazz i saksofon. U Parizu je često odlazio u jazz klubove, a onda, kad bi došao, jedan mu je prijatelj saksofonist uvijek posvetio pjesmu. 'Ovo je za Tonija', rekao bi svirač - prenio nam je Hrepa.

Tada bi se iz glazbenikova saksofona počeli čuti taktovi "What a Wonderful World" velikog Satchma, odnosno Louisa Armstronga. Pričao je tako dvojac iz ex Daleke obale s Gotovinom o muzici, zvonkoj radosti.

- Kaže da kada karta s ekipom sluša Daleku obalu - otkrio nam je Hrepić.

Prva dva koncerta koji su imali prošli su sjajno. Neki su ih došli čuti, da "provjere kako to zvuči". Svi su otišli zadovoljni.

- Pa prva proba nam je bila akustična, sad se samo vraćamo temeljima - objašnjava Hrepa.

'TO JE POZIV' Ante Gotovina o vojnom roku: 'Mislim da je to dobro, ali bih radije da traje šest mjeseci...'

Jakša je uskočio s glasom, i sam Ban ga je "blagoslovio" kao legitimnog nasljednika, a i sa saksofonom.

- Sjajno su prošli koncerti, odlična je bila atmosfera. I moram samo dodati kako je Gotovina veliki gospodin. Jako puno zna o jazzu, obožava saksofon. Baš me se dojmio - dodao je Jakša. 

Idi na 24sata

Komentari 33

  • Extaza 15.04.2024.

    Generale uživajte zasluženo!

  • MMayo 15.04.2024.

    Bravo generale!!!!Vidim ovdje svakojakih komentara,pa i ovaj da je Gotovina ratni profiter!-Pitao bih vas sve da li bi onih ratnih godina bili spremni biti ranjeni ili umrijeti???Mnogi to jesmo(kao i Gotovina)-svjesni da nam je to jedina šansa da se isčupamo iz ralja srbočetničkog agresora-da ostvarimo snove slobodne Hrvatske!!!!!-Istina jest da Hrvatska nije onakva-kakvu smo sanjali i da ima puno i previše nepravdi,korupcije,grabeži....ali trebamo ustrajati u ostvarivanju pravednije i poštenije jedine nam Hrvatske!!!!

  • ilcommentatore 15.04.2024.

    Ban.

Komentiraj...
Vidi sve komentare