To je to što me zanima!

Australac zbog Olivera naučio hrvatski: Volim njegove pjesme

MILJENIK Australac Dylan Potter doselio se u Split zbog ljubavi prema Oliveru Dragojeviću. Njegove emotivne pjesme nikad neće prestati slušati
Vidi originalni članak

Australac Dylan Potter (18) zbog Olivera Dragojevića naučio je hrvatski jezik u manje od godinu dana. Dylan je zbog ljubavi prema Oliverovoj pjesmi iz Brisbanea došao u Hrvatsku. Za Olivera je prvi put čuo kad je pjevač lani preminuo. Prijatelj Beograđanin tad mu je pustio pjesme 'Cesarica' i 'Trag u beskraju'. 

REDATELJ SPOTOVA BATINOVIĆ: Oliveru ću na grob donit njegov posljednji spot, viski i cigarete

- Oliverove pjesme su ljubavne, za svaku situaciju ima stih. Volim njegov glas, znaš da pjeva samo istinu. Uvijek osjetiš njegovu emociju. Ako imaš problema u ljubavi, Oliver je super. Zapravo, njegove pjesme ostavljaju me bez teksta - kaže Dylan. Teško mu je reći koja mu je Oliverova najdraža pjesma.

- Ima nešto posebno u pjesmi ‘Tko sam ja da ti sudim’. Ima neka veza između Olivera i mene. Shvatio sam da ga nikad neću prestati slušati – kaže Dylan.

Hrvatski je počeo učiti lani u rujnu, a volio bi u Rijeci studirati hrvatski jezik.

- Gramatiku sam naučio iz knjiga, učio sam u biblioteci, a vokabular slušajući pjesme i gledajući filmove. Osim Olivera, volim Zdravka Čolića, Azru, Edu Maajku... Ali Oliver mi je top – kaže Dylan.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U Hrvatskoj je već mjesec dana. Sad je u Splitu, a želi otići i u Velu Luku, Oliverovo rodno mjesto. U Zagrebu je na koncertu upoznao i Darka Rundeka, koji se iznenadio kako dobro priča hrvatski.

- Poslije koncerta sam mu prišao i pitao ga može li jedna slika. Bojao sam se ako ga pitam za više slika ili da razgovaramo da ne ispadnem naporan. Osim hrvatskog, pričam i francuski te španjolski – smije se Dylan.

Prijatelji nisu vjerovali da će naučiti hrvatski jezik, a na kraju su ga zbog njegove zaluđenosti jezikom prozvali Milan Lončar.

- Mislili su da ću odustati od učenja hrvatskog. Ali nisam. Još učim - kaže Dylan, koji je završio gimnaziju i počeo studirati pisanje. Nije mu se svidjelo.

- Najveća želja mi je studirati hrvatski u Rijeci. Moj plan posjeta Hrvatskoj nije uključivao Rijeku. No kad sam je posjetio, jako mi se svidjela. Ima nešto u tom gradu - kaže Dylan, kojeg je Hrvatska oduševila.

Ne može izdvojiti što mu se najviše sviđa. Sad razumije, priča, zašto Johnny Štulić pjeva 'Lijepe žene prolaze kroz grad'. U Splitu je obilazio znamenitosti i klubove, bio je i na Hvaru, a od hrane jako voli burek.

PRIJE 26 GODINA POGINUO JE DRAŽEN. Ovih 10 fotografija pokazuju kakav je zapravo bio čovjek

Idi na 24sata

Komentari 36

  • mrTrobec 07.06.2019.

    Bili su u vezi,mali je bio štraca

  • Tiranosaurus 06.06.2019.

    Syntax error..zar sam nešto propustio?..koju je to pjesmu napisao Oliver?..koja je to njegova pjesma? Koliko je meni poznato njemu su drugi pisali tekstove i glazbu..Oliver je bio samo izvođač.

  • 06.06.2019.

    Interesantan momak. Vidiš " crvena" Rijeka mu se sviđa. Ima dobar ukus. E, sad će ga desničari prozvati: " komunjara, Srbin, Jugoslaven......"

Komentiraj...
Vidi sve komentare