To je to što me zanima!

Baš sve se prerađuje: Najgora vampirska franšiza ide na TV

Serijal filmova koji je godinama životario na dnu popisa loših filmova na stranici Rotten Tomatoes postaje televizijska serija. Ide li Kate Beckinsale na TV skupa sa svojom ikonskom ulogom?
Vidi originalni članak

Nakon više od cijelog desetljeća impresivno loših filmova franšiza 'Underworld' odlučila je prestati nas gnjaviti u kinima te prijeći s kino ekrana na televizijske. Za one koji nisu upoznati s franšizom (ima li takvih?) recimo samo da je u pitanju cijeli serijal filmova koji se vrti oko premise da postoji tajni rat između vampira i vukodlaka. Mi kroz filmove pratimo vampirku Selene koja se zaljubi upravo u svoj plijen, u vukodlaka. Jasno, problemi potom iskrsnu.

Filmovi su redovno stjecali podosta loše ocjene, sve do posljednjeg filma koji je 'utržio' impresivnih 10% na stranici Rotten Tomatoes. No s financijske strane filmovi iz serijala nisu toliko loše prolazili, pa su producenti uporno nastavljali snimati te filmove. Sve se promijenilo poslije dolaska posljednjeg filma, koji je jedva uspio povratiti svoj novac na svjetskom tržištu.

Kako je to signaliziralo producentima da je raga dala svoje i da više niti mrkvom niti batinom ne može dalje, vrijeme je došlo da se ode na novi medij.

- Serija će se u mnogo čemu razlikovati od filmova. Ne bih rekao da je ozbiljnija, ali je svakako manje stripovska - rekao je scenarist i redatelj prva dva filma, Len Wiseman.

Kako je cjelokupan serijal izgrađen upravo na ideji da je sve stripovsko te upravo na tome temelji svoj uspjeh, ne možemo baš reći da je Wiesman shvatio svoju publiku.

Hoće li serija i dalje pratiti Selene ili će doći novi likovi nije rečeno. Kako god ispalo, iskreno sumnjamo da bi se Kate Beckinsale mogla pojaviti u toj ulozi jer je i draga Kate već u svojoj 44. godini, što je podalek odmak od 30. kada je krenula glumiti Selene.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Dennyy 03.10.2017.

    "Najgora vampirska franšiza ide na TV" .. vi pored onog smeća od Twilight-a uspijete ovo nazvati najgorom vampirskom franšizom? Meni jedina vampirska franšiza bolja od Underworld je Blade i to samo prva 2 nastavka, onaj 3. ne želim spominjati jer je užas.. ali od ovog Žarka ni ne očekujem bolje, čovjek je toliko klasika popljuvao da i dalje ne znam ko mu daje ovakvu rubriku da vodi.. njemu je glavna orjentacija ocjena na IMDB-u i Rutten Tomatou, a nije pola tih filmova pogledao pa da bi mogao ocjeniti na osnovu pogledanog

  • Demetra 28.09.2017.

    Ovaj dečec bi htio biti filmski kritičar? Muahaha

  • Pametna ovca 27.09.2017.

    Ovaj novinar bi si trebao pogledati Twilight pa će vidjeti kaj je loša franšiza.Disko vampiri i malo veći vukovi.U Underworldu možda je priča već izlizana ali su vampiri i vukodlaci odlično napravljeni,i bonus imaš Kate Beckinsale u pripijenom kostimu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare