To je to što me zanima!

Bob Dylan prodao Sonyju prava na svoju glazbu, zaradit će od 150 do 200 milijuna dolara

Kantautor je prodao prava na svoju glazbu Sony Music Entertainmentu, što podrazumijeva cijeli snimljeni glazbeni katalog koji pokriva sve snimke iz 1962. do budućih originala
Vidi originalni članak

Bob Dylan (80) prodao je zadnji glazbeni katalog i sva prava na svoju glazbu što uključuje i buduća izdanja Sony Music Entertainmentu za cifru između 150 i 200 milijuna dolara. Razlog ovog poteza je kako bi pronašao nove načine kako će njegova glazba doći do budućih generacija, piše Variety.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dylan je u listopadu 1961. godine potpisao ugovor s Columbijom.

- Izuzetno smo ponosni i uzbuđeni što nastavljamo razvijati naše 60-godišnje partnerstvo. Bob je jedna od velikih glazbenih ikona i umjetnik nenadmašnog genija – rekao je Robert Stringer (59), predsjednik Sony Music Group.

Novi ugovor pokriti će sve glazbenikove snimke iz 1962. uključujući njegov istoimeni debitantski album, te buduća izdanja i reizdanja u Dylanovoj proslavljenoj seriji Bootleg.

- Columbia Records i Rob Stringer su mi bili dobri prema meni tijekom svih tih godina i iza nas je puno odličnih albuma. Drago mi je da sve moje snimke mogu ostati tamo gdje im je mjesto - rekao je Dylan.

ANONIMNA TUŽITELJICA Bob Dylan optužen za seksualno zlostavljanje 12-godišnjakinje

Naime, Dylan je već 2020. godine za vrtoglavih 400 milijuna dolara prodao svoj katalog pjesama Universal Music Publishingu, te je donirao svoju osobnu arhivu Centru Bob Dylan u Tulsi, Oklahoma.

Dylan nije jedini koji je odlučio prodati svoja glazbena prava za veliku svotu. Ranije smo izvijestili da je Bruce Springsteen (72) sklopio ugovor o prodaji svoje glazbe sa Sonyjem za vrtoglavih 500 milijuna dolara. Na toj listi nalaze se još glazbenih legendi poput Davida Bowieja, ZZ Topa, Tine Turner i Paula Simona.

GLEDAJTE SERIJU ‘TARIK I BUKI’ I OSVOJITE PUTOVANJE!

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare