Show

Komentari 13

Bob Dylan optužen za seksualno zlostavljanje 12-godišnjakinje

Bob Dylan optužen za seksualno zlostavljanje 12-godišnjakinje

Optužba je podignuta prošli petak, a navodi kako je Bob Dylan 1965. godine seksualno i emocionalno zlostavljao tada 12-godišnju tužiteljicu, čiji je identitet tajan

Prošli petak podignuta je optužnica protiv pjevača Boba Dylana (81), prenosi Page Six.

Hop Farm Festival

Optužnica tvrdi kako je Dylan 1965. godine tada 12-godišnjoj tužiteljici, koja je identificirana samo kao J. C., seksualno zlostavljao u Chelsea Hotelu.

J. C. navodi da je pjevač tijekom 6-tjednog razdoblja u travnju i svibnju 1965. iskoristio svoju slavu kako bi se sprijateljio s njom prije nego ju je zlostavljao, što je 'bilo popraćeno s alkoholom, drogom i prijetnjama da će ju fizički zlostavljati'. U optužnici stoji da ju je to iskustvo ostavilo 'emocionalno povrijeđenom i psihološki oštećenom sve do danas'.

J. C. kaže kako je zbog svega što je iskusila morala potražiti liječničku pomoć, a da su posljedice 'neprolazne i dugotrajne te su joj onemogućile prisustvovanje u njenim uobičajenim aktivnostima'. Navedeno je da se između ostaloga morala nositi s depresijom, sramom i anksioznošću.

File photo of U.S. musician Bob Dylan performing during on day 2 of The Hop Festival in Paddock Wood

Optužba, koja je podignuta na vrhovnom sudu Manhattana, navodi i da ju je Dylan tada držao protiv njene volje. Nije poznato koliku odštetu tužiteljica traži.

Dylanov glasnogovornik izjavio je za USA Today da je '56-godišnja tvrdnja neistina i da će se glazbenik energično braniti'.

Najčitaniji članci