Obavijesti

Show

Komentari 0

Bob Dylan prodao Sonyju prava na svoju glazbu, zaradit će od 150 do 200 milijuna dolara

Bob Dylan prodao Sonyju prava na svoju glazbu, zaradit će od 150 do 200 milijuna dolara
4

Kantautor je prodao prava na svoju glazbu Sony Music Entertainmentu, što podrazumijeva cijeli snimljeni glazbeni katalog koji pokriva sve snimke iz 1962. do budućih originala

VIDEO

Bob Dylan (80) prodao je zadnji glazbeni katalog i sva prava na svoju glazbu što uključuje i buduća izdanja Sony Music Entertainmentu za cifru između 150 i 200 milijuna dolara. Razlog ovog poteza je kako bi pronašao nove načine kako će njegova glazba doći do budućih generacija, piše Variety.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Paul pati od demencije, a životna želja mu je bila dirigirati orkestru: 'Osjećao sam se živim!' VIDEO

Dylan je u listopadu 1961. godine potpisao ugovor s Columbijom.

- Izuzetno smo ponosni i uzbuđeni što nastavljamo razvijati naše 60-godišnje partnerstvo. Bob je jedna od velikih glazbenih ikona i umjetnik nenadmašnog genija – rekao je Robert Stringer (59), predsjednik Sony Music Group.

Hop Farm Festival

Novi ugovor pokriti će sve glazbenikove snimke iz 1962. uključujući njegov istoimeni debitantski album, te buduća izdanja i reizdanja u Dylanovoj proslavljenoj seriji Bootleg.

- Columbia Records i Rob Stringer su mi bili dobri prema meni tijekom svih tih godina i iza nas je puno odličnih albuma. Drago mi je da sve moje snimke mogu ostati tamo gdje im je mjesto - rekao je Dylan.

Bob Dylan optužen za seksualno zlostavljanje 12-godišnjakinje
Bob Dylan optužen za seksualno zlostavljanje 12-godišnjakinje

Naime, Dylan je već 2020. godine za vrtoglavih 400 milijuna dolara prodao svoj katalog pjesama Universal Music Publishingu, te je donirao svoju osobnu arhivu Centru Bob Dylan u Tulsi, Oklahoma.

Dylan nije jedini koji je odlučio prodati svoja glazbena prava za veliku svotu. Ranije smo izvijestili da je Bruce Springsteen (72) sklopio ugovor o prodaji svoje glazbe sa Sonyjem za vrtoglavih 500 milijuna dolara. Na toj listi nalaze se još glazbenih legendi poput Davida Bowieja, ZZ Topa, Tine Turner i Paula Simona.

PA/PIXSELL

GLEDAJTE SERIJU ‘TARIK I BUKI’ I OSVOJITE PUTOVANJE!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu