To je to što me zanima!

Buntovnik nježnog srca: Šef Skoko voli tetovaže i motore

Šef David zagrižen je bajker, a jeo je zmije, mrave i skakavce. Psa nije probao jer mu ga nisu ni nudili. Svoje prvo jelo, špagete carbonara, napravio je sa šest godina
Vidi originalni članak

U 'Jezikovoj juhi' pomaže ugostiteljima u nevolji, a strog je, kaže, koliko treba biti. Osim kuhanja, ovom Puljaninu strast su motocikli, putovanja i tetovaže, a jede sve što migolji i jestivo je.

- Probao sam zmije, crvene mrave, egzotične ptice, skakavce, fermentirana jaja, pio rakiju s kobrom, a jedino što mi nikako nije sjelo su pačji fetusi koje su mi servirali u Vijetnamu. Psa nisam probao jer mi ga nisu ni nudili - kaže David Skoko (38).

Šef kuhinje u obiteljskom restoranu u Istri prvo jelo, špagete carbonara, napravio je sa šest godina. Roditelji su cijele dane radili pa su se David, starija sestra Elena (40) i mlađa Ida (25) sami snalazili u kuhinji.

- U ribarskoj obitelji uvijek se puno kuha. Odrastao sam na dnevnom ulovu i svježem povrću koje je djed imao u vrtu - kaže David. Poljoprivredni tehničar po struci nije se školovao za kuhara. Htio se baviti uzgojem voća i povrća, ali je otac htio imati restoran u kojem će kuhati po obiteljskim receptima.

- Konobu imamo 15 godina i s njom sam rastao i profesionalno se razvijao - kaže Skoko koji palačinke, pileća prsa i pohano meso smatra dosadnim tinejdžerskim jelima.

Osim kuhanja, strast su mu motocikli. Na prvi Tomos automatik sjeo je s 11 godina, a čim je s 18 položio vozački ispit, djed mu je dao novac kojim je kupio stari Kawasaki.

- Razbio sam ga 15 dana poslije, ali kum ga je popravio - smije se Skoko.

Ni ne pamti koliko je puta pao, ali nikad nije teže stradao jer uvijek nosi kacigu, čizme i jaknu. Kulinarski virtuoz čak je i na bračno putovanje u Portugal išao motociklom. Sa suprugom Anom (36), s kojom ima sina Antona (7) i kćer Franku (3), prešao je 8000 kilometara u 13 dana. Zvijezda 'Jezikove juhe' lud je i za tetovažama. Na pitanje koliko ih ima, u šali odgovara: 'Mislite li u brojkama ili kvadratima?'.

Skoko će u proljeće sljedeće godine u Istri ugostiti Henryja Colea s Travel Channela. Britanski producent, redatelj, putopisac i bajker kuhat će s Davidom, a emisija će se emitirati u 130 zemalja.

- Još ne znam što ću mu servirati. Najradije bih ga s ocem odveo na more i pripremio ono što ulovimo.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Kud puklo da puklo 05.11.2014.

    uhh sto bi mu sve radila, onako ljutom i namrgodjenom !!! mmmmm

  • user_118822 18.10.2014.

    Malo ga godine zezaju, al čovječe što je dobar :)

  • adriana1902 18.10.2014.

    Koji komad,baš je sexy...mljac:))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare