Obavijesti

Show

Komentari 16

Buntovnik nježnog srca: Šef Skoko voli tetovaže i motore

Buntovnik nježnog srca: Šef Skoko voli tetovaže i motore
3

Šef David zagrižen je bajker, a jeo je zmije, mrave i skakavce. Psa nije probao jer mu ga nisu ni nudili. Svoje prvo jelo, špagete carbonara, napravio je sa šest godina

VIDEO

U 'Jezikovoj juhi' pomaže ugostiteljima u nevolji, a strog je, kaže, koliko treba biti. Osim kuhanja, ovom Puljaninu strast su motocikli, putovanja i tetovaže, a jede sve što migolji i jestivo je.

- Probao sam zmije, crvene mrave, egzotične ptice, skakavce, fermentirana jaja, pio rakiju s kobrom, a jedino što mi nikako nije sjelo su pačji fetusi koje su mi servirali u Vijetnamu. Psa nisam probao jer mi ga nisu ni nudili - kaže David Skoko (38).

Šef kuhinje u obiteljskom restoranu u Istri prvo jelo, špagete carbonara, napravio je sa šest godina. Roditelji su cijele dane radili pa su se David, starija sestra Elena (40) i mlađa Ida (25) sami snalazili u kuhinji.

- U ribarskoj obitelji uvijek se puno kuha. Odrastao sam na dnevnom ulovu i svježem povrću koje je djed imao u vrtu - kaže David. Poljoprivredni tehničar po struci nije se školovao za kuhara. Htio se baviti uzgojem voća i povrća, ali je otac htio imati restoran u kojem će kuhati po obiteljskim receptima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Konobu imamo 15 godina i s njom sam rastao i profesionalno se razvijao - kaže Skoko koji palačinke, pileća prsa i pohano meso smatra dosadnim tinejdžerskim jelima.

Osim kuhanja, strast su mu motocikli. Na prvi Tomos automatik sjeo je s 11 godina, a čim je s 18 položio vozački ispit, djed mu je dao novac kojim je kupio stari Kawasaki.

- Razbio sam ga 15 dana poslije, ali kum ga je popravio - smije se Skoko.

Ni ne pamti koliko je puta pao, ali nikad nije teže stradao jer uvijek nosi kacigu, čizme i jaknu. Kulinarski virtuoz čak je i na bračno putovanje u Portugal išao motociklom. Sa suprugom Anom (36), s kojom ima sina Antona (7) i kćer Franku (3), prešao je 8000 kilometara u 13 dana. Zvijezda 'Jezikove juhe' lud je i za tetovažama. Na pitanje koliko ih ima, u šali odgovara: 'Mislite li u brojkama ili kvadratima?'.

Skoko će u proljeće sljedeće godine u Istri ugostiti Henryja Colea s Travel Channela. Britanski producent, redatelj, putopisac i bajker kuhat će s Davidom, a emisija će se emitirati u 130 zemalja.

- Još ne znam što ću mu servirati. Najradije bih ga s ocem odveo na more i pripremio ono što ulovimo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?
13. PITANJE

Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?

Ivana Dakić se prije desetak godina natjecala u 'Potjeri', a sad se okušala i u kvizu 'Tko želi biti Milijunaš'