To je to što me zanima!

'Djevojka u paukovoj mreži': Posao joj još uvijek nije gotov

Muškarci koji mrze žene još uvijek su oko nje. Njihovo zlo i dalje prožima naše društvo, njihove radnje se i dalje osjećaju svugdje oko nas. Ona će im svima doći glave
Vidi originalni članak

Autor Stieg Larsson napisao je jedan od kvalitetnijih krimi serijala današnjice, takozvanu trilogiju Milenijum. Glavni lik u toj franšizi je Lisbeth Salander, kultna figura modernih novela, koja je do sada je dobila dvije svoje verzije na velikim platnima. Prva se dogodila u švedskoj produkciji 2009., s Noomi Rapace u glavnoj ulozi dok ju je slijedila američka produkcija iz 2011., s Rooney Marom u glavnoj ulozi.

Obje verzije su vjerno prenijele knjigu na velika platna, a švedska je čak dobila i dva nastavka, pa je tako cijela trilogija snimljena na tom jeziku. Američka nije prošla toliko dobro u kinima pa stoga nismo vidjeli ništa poslije prvog filma. No to će se promijeniti tijekom nadolazećeg listopada kada nam u kina dolazi film 'Djevojka u paukovoj mreži'.

Premda je originalni autor, Stieg Larsson, umro još tijekom prošlog desetljeća, saga o Lisbeth se nastavila putem knjige Davida Lagercrantza. Ekranizacije te knjige pozabavio se redatelj izvrsnog horor hita 'Ne diši', Fede Alvarez, koji je snimio film po scenariju Stevena Knighta i Jayja Basua.

MELISSA McCARTHY Ima šansu za Oscara: Tragično loša glumica odlično odglumila

Posve očekivano, novi film će imati posve novu postavu, tako da nećemo vidjeti niti Noomi Rapace kao niti Rooney Maru u glavnoj ulozi. Ulogu preuzima Claire Foy, dok je onu Mikaela Blomkvista, novinara i ljubavnika glavne junakinje uzeo Sverrir Gudnason. Preostale bitnije uloge drže LaKeith Stanfield, Sylvia Hoeks, Carlotta von Falkenhayn te Stephen Merchant.

Pogledajte novi foršpan

VIDI OVO! Ovo su sve Bieberove bivše: Koga je Justin ljubio prije zaručnice.

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Kitty77 05.05.2020.

    Da taj je film super ako mislis na svedsku produkciju sa Noomi Repace. Americki remake je ok,al svedski je bolji.Noomi je ipak puno kvalitetnije utjelovila lik Lisabeth Salander.

  • WieJaNein 18.09.2018.

    The girl with the dragon tatoo je odlican film.

Komentiraj...
Vidi sve komentare