To je to što me zanima!

Epsteinov domar: Maxwell mi je rekla da ga ne gledam u oči

Kako je rekao Alessi, njegove odgovornosti tijekom 12 godina koliko je radio za Epsteina varirale su od nadgledanja renoviranja njegove kuće u Palm Beachu, do čišćenja kuće i brige o popisu za kupovinu
Vidi originalni članak

U nastavku suđenja milijarderki Ghislaine Maxwell (59), u četvrtak je, kao svjedok optužbe govorio Juan Alessi, danas 71-godišnji domar pokojnog predatora Jeffreya Epsteina. Maxwellici prijeti doživotni zatvor jer ju se tereti da je Epsteinu podvodila maloljetnice, a jedna od žrtava pod pseudonimom 'Jane', koja je progovorila ovih dana na sudu, tvrdi da ju je Epstein seksualno zlostavljao kad je imala tek 14 godina. 

Alessi je za Epsteina radio od 1990. do 2002. godine, a sjeća se da se Ghislaine Maxwell  pojavila već 1991. i predstavila se kao 'domaćica kuće'. Preuzela je odmah zapovjednu funkciju i počela naređivati Alessiju i ostalom osoblju kako i što treba raditi. 

- Čim se ona pojavila, srdačna atmosfera koja je do tad vladala, se naglo pretvorila u hladnu i strogo profesionalnu. Gospođa Maxwell mi je rekla da gospodin Epstein ne voli da ga se gleda u oči, rekla mi je da ako me nešto pita, pogledam u drugi dio sobe i odgovorim mu. Rekla mi je da razgovaram s njim samo kada mi postavi pitanje - rekao je na sudu.

SEKSUALNO ZLOSTAVLJAO MALOLJETNICU? Epsteinova žrtva optužila princa Andrewa: 'Rekli su mi da ga moram usrećiti kao Jeffreyja'

Kako je rekao Alessi, njegove odgovornosti tijekom 12 godina koliko je radio za Epsteina varirale su od nadgledanja renoviranja njegove kuće u Palm Beachu, do čišćenja kuće i brige o popisu za kupovinu.

- Epstein je boravio na svom imanju u Palm Beachu većinom vikendima i državnim praznicima, a prije njegovog dolaska Maxwell je davala detaljne upute kako da pripremimo kuću za njegov dolazak, rekao je Alessi.

- Milijarder i ona provodili su zajedno 95 posto vremena, rekao je na sudu.

- Ghislaine bi nam rekla da promijenimo svu posteljinu u njegovim sobama i sobama za goste i neka vodimo kuću kao hotel s pet zvjezdica.

Alessi je rekao i da je zbog temeljitog čišćenja i spremanja kuće često radio od 5 ujutro do 10 navečer kako bi dovršio svoje "obveze", pa mu je nerijetko morala pomagati i  supruga. Maxwell i Epstein dovodili su ovamo i druge djevojke. Ghislaine je, sjećam se, bila zgodna i visoka brineta. 

Ghislaine je kćer Roberta Maxwella, vlasnika izdavačkog carstva i bivšeg člana britanskog parlamenta, koji je bio sumnjičen za špijunažu i prevare. Bogatašica i jetseterica ovih se dana pojadala o groznim uvjetima u zatvoru. Ako joj se dokaže krivnja, mogla bi iza rešetaka ostati do kraja života. Tužiteljica Maurene Comey uz pomoć svjedoka pokušava dokazati da je Ghislaine ne samo bila dobro upućena u seksualna zlostavljanja maloljetnica, nego ih je i podvodila Epsteinu i njegovim bogatim i slavnim prijateljima. 

Njezina obrana pak tvrdi da je Maxwellica samo žrtveni jarac za Epsteinove zločine, budući da se on nedugo nakon uhićenja, ubio u zatvorskoj ćeliji u kolovozu 2019. godine.

NOVI DETALJI Princ Andrew bio je 2010. na jezivoj zabavi u Epsteinovoj vili?

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ilcommentatore 03.12.2021.

    izvan podvođenja (ukoliko se dokaže), čista ljubomora.

Komentiraj...
Vidi sve komentare