Show

Komentari 1

Epsteinov domar: Maxwell mi je rekla da ga ne gledam u oči

Epsteinov domar: Maxwell mi je rekla da ga ne gledam u oči

Kako je rekao Alessi, njegove odgovornosti tijekom 12 godina koliko je radio za Epsteina varirale su od nadgledanja renoviranja njegove kuće u Palm Beachu, do čišćenja kuće i brige o popisu za kupovinu

U nastavku suđenja milijarderki Ghislaine Maxwell (59), u četvrtak je, kao svjedok optužbe govorio Juan Alessi, danas 71-godišnji domar pokojnog predatora Jeffreya Epsteina. Maxwellici prijeti doživotni zatvor jer ju se tereti da je Epsteinu podvodila maloljetnice, a jedna od žrtava pod pseudonimom 'Jane', koja je progovorila ovih dana na sudu, tvrdi da ju je Epstein seksualno zlostavljao kad je imala tek 14 godina. 

Jeffrey Epstein appears in a photo taken for the NY Division of Criminal Justice Services

Alessi je za Epsteina radio od 1990. do 2002. godine, a sjeća se da se Ghislaine Maxwell  pojavila već 1991. i predstavila se kao 'domaćica kuće'. Preuzela je odmah zapovjednu funkciju i počela naređivati Alessiju i ostalom osoblju kako i što treba raditi. 

- Čim se ona pojavila, srdačna atmosfera koja je do tad vladala, se naglo pretvorila u hladnu i strogo profesionalnu. Gospođa Maxwell mi je rekla da gospodin Epstein ne voli da ga se gleda u oči, rekla mi je da ako me nešto pita, pogledam u drugi dio sobe i odgovorim mu. Rekla mi je da razgovaram s njim samo kada mi postavi pitanje - rekao je na sudu.

Kako je rekao Alessi, njegove odgovornosti tijekom 12 godina koliko je radio za Epsteina varirale su od nadgledanja renoviranja njegove kuće u Palm Beachu, do čišćenja kuće i brige o popisu za kupovinu.

- Epstein je boravio na svom imanju u Palm Beachu većinom vikendima i državnim praznicima, a prije njegovog dolaska Maxwell je davala detaljne upute kako da pripremimo kuću za njegov dolazak, rekao je Alessi.

- Milijarder i ona provodili su zajedno 95 posto vremena, rekao je na sudu.

Patrick McMullan Archives

- Ghislaine bi nam rekla da promijenimo svu posteljinu u njegovim sobama i sobama za goste i neka vodimo kuću kao hotel s pet zvjezdica.

Alessi je rekao i da je zbog temeljitog čišćenja i spremanja kuće često radio od 5 ujutro do 10 navečer kako bi dovršio svoje "obveze", pa mu je nerijetko morala pomagati i  supruga. Maxwell i Epstein dovodili su ovamo i druge djevojke. Ghislaine je, sjećam se, bila zgodna i visoka brineta. 

Ghislaine je kćer Roberta Maxwella, vlasnika izdavačkog carstva i bivšeg člana britanskog parlamenta, koji je bio sumnjičen za špijunažu i prevare. Bogatašica i jetseterica ovih se dana pojadala o groznim uvjetima u zatvoru. Ako joj se dokaže krivnja, mogla bi iza rešetaka ostati do kraja života. Tužiteljica Maurene Comey uz pomoć svjedoka pokušava dokazati da je Ghislaine ne samo bila dobro upućena u seksualna zlostavljanja maloljetnica, nego ih je i podvodila Epsteinu i njegovim bogatim i slavnim prijateljima. 

Njezina obrana pak tvrdi da je Maxwellica samo žrtveni jarac za Epsteinove zločine, budući da se on nedugo nakon uhićenja, ubio u zatvorskoj ćeliji u kolovozu 2019. godine.

Najčitaniji članci