To je to što me zanima!

Glazbenica Lana S. na koncertu s Bebekom: 'Bilo mi je čarobno, uživala sam u baš svakoj noti'

Lana radi kao profesorica glazbene kulture u Američkoj Međunarodnoj školi, kao glazbenica i kantautorica. Iza nje su mnogobrojni nastupi, suradnje s poznatim glazbenicima i bendovima, školovala se u prestižnim glazbenim institucijama te je izbacila i album 'Avantura'
Vidi originalni članak

Glazbenica i multiinstrumentalistica Lana Škrgatić, poznatija pod imenom Lana S. (43), nedavno je gostovala na koncertu Željka Bebeka, povodom njegove 50 godina karijere, u zagrebačkoj Areni. Ispričala nam je kako je prošao album prvijenac te koji su planovi za dalje.

MULTIINSTRUMENTALISTICA Glazbenica Lana S. o suradnji sa Zabranjenim pušenjem: Jedan od najljepših trenutaka u životu

Iako je do sad svirala na koncertima s velikim zvijezdama kao što je Zabranjeno pušenje i Crvena Jabuka, kaže kako joj je bila neizmjerna čast svirati rame uz rame s legendarnim Bebekom. 

- Ovo je moj prvi nastup u velikoj Areni, i doista je bilo čarobno! Osjećaj izlaska na binu pred 20 000 ljudi je nevjerojatan i guštala sam u svakoj noti, i naravno u druženju i slavlju sa Bebekom i cijelom ekipom - ispričala je glazbenica koja je svirala saksofon na pjesmu 'Dabog da te voda odnijela'.

Iskusna u velikim dvoranama, a sad već s jednim iskustvom u Areni, Lana će biti gost i na koncertu Doris Dragović, no detalje nije smjela otkriti. 

NEPREPOZNATLJIVA Tko je glazbenica sa fotografije? Objavile je slike iz mladih dana i emotivnu poruku: Budi sretna!

- Krajem godine planiram još jedno gostovanje u toj veličanstvenoj Areni, glazbenice koju poštujem, izuzetno cijenim i kojoj se divim. Jedva čekam - priznala je glazbenica.

Osvrnula se na suradnju s bendom Zabranjeno pušenje s kojim je provela pet godina kao član grupe i snimila dva albuma na kojima je i autorski sudjelovala. S njima je proputovala svijet, a prisjetila se i najdražeg trenutka.

- Proveli smo nezaboravne trenutke na bini i van nje! Puno je bilo trenutaka koje ću rado pamtiti cijeli život, ali izdvojila bi nastup u Sarajevskoj Skenderiji za 35 godina benda, i dokumentarac koji smo tada snimali, a danas je osvojio brojne nagrade, 'Svjetla Sarajeva'.

Lana danas radi kao profesorica glazbene kulture u Američkoj Međunarodnoj školi. Iako se može pohvaliti mnogobrojnim nastupima, suradnjama s poznatim glazbenicima i bendovima, školovanju u prestižnim glazbenim institucijama pa i albumom koji je izbacila, Lana kaže da je njezin put bio 'šaren'.

- Svaki korak je doprinijelo mojoj glazbenoj avanturi, ali najviše smatram da sam uspješna u svom poslu, iako nemam veze u industriji i ne potičem iz glazbene obitelji, zato što se uvijek trudim imati iskren pristup prema glazbi i radu, te prije svega prema publici i samoj sebi - rekla je.

Album 'Avantura' je njezin prvijenac, a na njega je ponosna budući da je sama njegova kantautorica. Promociju je imala u zagrebačkom klubu Saxu, a veselilo ju je njegovo izvođenje i interakcija s publikom.

- Album 'Avantura' je moja prva beba i sada jedva čekam predstaviti nove ideje i skladbe! Svakako me veseli i činjenica da sam osim izvođačice, prepoznata kao i kantautorica. Sve ide nekim putem kako sam zamišljala - priznala je Lana koja je u procesu snimanja drugog albuma.

Za drugi album ima mali tim ljudi, Ivan Puž i Marko Gaćina, koji joj pomažu u njegovoj izradi i pripremi, a njegovo objavljivanje planira u drugom mjesecu sljedeće godine. Izdala je već nekoliko singlova koji ujedno i najavljuju album, a kaže kako je to kombinacija moderne produkcije i puno odsviranih dionica u kojima je predstavila svoje instrumente, flautu, klavir i saksofon.

- Posebno sam ponosna što smo s novom pjesmom 'Samo u tami' osvojili prvu nagradu na kantautorskom festivalu 'Glas Kantautora 2023' u Zadru - rekla na je Lana.  

TEŽAK PERIOD Glazbenica hrvatskih korijena: 'Borim se s bolešću i slomljenim srcem. Boli me cijelo vrijeme'

Do kraja godine glazbenica ima brojne nastupe sa svojim triom, a nedavno je izbacila pjesmu na engleskom jeziku 'Obsenity', s kolegicom i kantautoricom Veronicom Freel. Za Lanu nema odmora ni za Novu godinu kad će svirati u Istri, a kaže kako će putovati i sa školom u kojoj radi, u Portugal na glazbenu edukaciju.

Njezin trio, Tea Mišković i Ivan Puž, zbog svoje kvalitete, puno nastupa te obilaze brojne prekrasne lokacije, a njihovo priznanje stjecalo se napornim radom.

-  Tu su ogromna ulaganja, recimo upravo smo uložili u novi razglas i multivan kombi, kako bi mogli razvijati ovu divnu priču i lakše putovati. Ljubav prema glazbi je uvijek na prvom mjestu, ali kako bi sve bilo na vrhunskom nivou, mora se ulagati od outfita, zvuka, opreme.... i to se naravno mora i nekako naplatiti - zaključila je.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare