To je to što me zanima!

Haljina princeze Diane prodana za skoro dva milijuna kuna...

Prodana je nakon dražbe po cijeni od 220.000 britanskih funti. Prodavatelj je oduševljen i nadao se da će ostati u Britaniji, navela je dražbovna kuća u priopćenju
Vidi originalni članak

Haljinu koju je britanska princeza Diana nosila kad je plesala s američkim glumcem Johnom Travoltom (65) u Bijeloj kući kupila je za više od 280.000 dolara, odnosno milijun i 800 tisuća kuna, zaklada koja brine za kraljevske palače.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tamnoplavu haljinu otkrivenih ramena dizajnera Victora Edelsteina na prodaju je stavila londonska dražbovna kuća Kerry Taylor Auctions u ponedjeljak uz procijenjenu vrijednost od 320.750 do 384.900 dolara no nije dostigla taj iznos, pa je zaklada ponudila da je otkupi nakon dražbe.

- Prodana je nakon dražbe po cijeni od 220.000 britanskih funti. Prodavatelj je oduševljen i nadao se da će ostati u Britaniji - navela je dražbovna kuća u priopćenju.

Zaklada Historic Royal Palaces koja se brine za palaču Hampton Court i Tower of London kao i javne dijelove Kensingtonske palače u kojoj je nekad Diana stanovala objavila je u srijedu da je kupila dio povijesti.

NOVI DETALJI TRAGEDIJE Okrznuo je Dianin auto prije nesreće: 'Rekli su mi da šutim'

- Ne samo da je haljina ‘Travolta’ fantastičan primjer luksuznog šivanja čiji je cilj zadiviti u državničkoj prigodi nego predstavlja i ključni trenutak u priči o kraljevskoj modi 20. stoljeća - rekla je kustosica Eleri Lynn iz Historic Royal.

Haljina je nabavljena za kolekciju Royal Ceremonial Dress Collection. Diana je haljinu nosila 1985. na državnoj večeri u Bijeloj kući kad je i plesala s glumcem poznatim, među ostalim, i po plesnoj ulozi u mjuziklu  'Briljantin'.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • _Varešak_ 12.12.2019.

    Tko masti ima i jaja maže.

Komentiraj...
Vidi sve komentare